Надбавка за почесне звання заслуженого лікаря

UA RU
Автор
адвокат адвокатського бюро «Олени Менделя», Київ
У статті розповімо, як нараховувати надбавку за почесне звання заслуженого лікаря керівнику ЗОЗ.

⚡️ «КОВІДНІ» ДОПЛАТИ — 2021: ЯК НАРАХОВУВАТИ В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ ⚡️

Відкриємо п. 9 Положення про почесні звання, затвердженого Указом Президента України від 29.06.2001 № 476/2001 щоб дізнатися, кому присвоюють почесне звання «Заслужений лікар України»:

«Заслужений лікар України» — лікарям установ і закладів охорони здоров’я, соціального забезпечення за значні успіхи у медичній практиці, підготовку висококваліфікованих лікарських кадрів

Розміри надбавок та інших виплат визначає керівник закладу, установи за рахунок і в межах фонду зарплати. Відображати їх необхідно в розрахункових відомостях на виплату заробітної плати (п. 1.6 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених Наказ Мінсоцполітики від 05.10.2005 № 308/519, далі — Умови)

Дізнатися розмір надбавки за почесне звання «Заслужений лікар України» зможемо звернувшись до п. 4.2.1 Умов. Там бачимо, що надбавка за наявність почесного звання України становить 20% посадового окладу.

Увага: надбавки за почесні звання встановлюють працівникам, лише якщо їхня медична, фармацевтична чи інша діяльність за профілем..


Бухгалтерський вебінар

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді