Фінансова звітність з помилками: як виправити до подання декларації з податку на прибуток

З’ясуємо, як до органів ДФС подається фінансова звітність, помилки в якій платник встиг виявити до подачі декларації з податку на прибуток підприємств

Платник податку на прибуток разом із податковою декларацією з податку на прибуток подає квартальну або річну фінансову звітність (окрім малих підприємств) (п. 46.2 Податкового кодексу України).

Малі підприємства — платники податку на прибуток разом із річною податковою декларацією з податку на прибуток формують і подають річну фінансову звітність у порядку, визначеному для подання податкової декларації.

Одночасно з податковою декларацією з податку на прибуток підприємств, затвердженою наказом Мінфіну від 20.10.2015 № 897, подається й інформація про форми фінансової звітності.

Складання фінансової звітності зумовлене порядком, затвердженим постановою КМУ від 28.02.2000 № 419.

Так, фінансова звітність подається до:

• органів, до сфери управління яких належать підприємства;

• трудових колективів на їх вимогу;

• власників (засновників) відповідно до установчих документів;

• інших органів та користувачів, зокрема до органів державної статистики.

Квартальну фінансову звітність, не враховуючи зведену та консолідовану, слід подати до 25 числа місяця, що настає за звітним кварталом. Річна фінансова звітність подається до відповідних органів не пізніше 28 лютого наступного за звітним року.

Якщо фінансова звітність, яку платник податку на прибуток подав до відповідного органу, містить помилки й такий платник самостійно їх виявив, він може внести виправлення. Це можливо тільки в разі, якщо декларація з податку на прибуток ще не була подана.

Про особливості подання декларації з податку на прибуток за три квартали читайте в публікації «Декларація з податку на прибуток за три квартали 2016 року»

Відтак платник зазначає виправлені показники в декларації з податку на прибуток і фінансовій звітності, а також у довільній формі складає пояснення, яке подається в якості доповнення до декларації.


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух"


Бухгалтерський вебінар

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді