Чи має номер податкової накладної збігатися з номером митної декларації

Підприємство — платник ПДВ здійснює операції з експортного постачання товарів. Чи має номер податкової накладної збігатися з номером митної декларації

Номер податкової накладної не має збігатися з номером митної декларації.

На сьогодні нумерацію податкових накладних ведуть у довільній формі. Основні вимоги щодо зазначення порядкового номера у податковій накладній прописані в пункті 6 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.2015 № 1307 (далі — Порядок № 1307).

Порядковий номер податкової накладної має містити лише цифрові значення (без літер чи інших символів) і складається з двох частин, розділених знаком дробу:

  • у першій частині (до знака дробу) проставляється порядковий номер;
  • у другій частині (після знака дробу) проставляється код, що передбачає здійснення операцій за видами діяльності, визначеними в пункті 16-1.3 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України», або код, що передбачає складання податкової накладної оператором інвестору за багатосторонньою угодою про розподіл продукції.

У першій частині порядкового номера податкової накладної зазначають цифровий номер, який відповідає послідовному номеру складених платником податкових накладних протягом певного періоду.

Облік (нумерація) складених податкових накладних платник ПДВ веде у довільних формі та порядку. При цьому варто пам’ятати, що порядковий номер податкової накладної не може починатися на «0». Крім того, не допускається складання платником ПДВ за однією датою податкових накладних з однаковим порядковим номером, оскільки виникнуть проблеми з їх реєстрацією в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Платники ПДВ, включені до Реєстру отримувачів бюджетної дотації, у разі здійснення операцій з постачання власновироблених товарів, отриманих за результатами видів діяльності, визначених пунктом 16-1.3 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України», складають окремі податкові накладні та зазначають у другій частині порядкового номера такої податкової накладної код «2».

Шукайте більше корисної інформації у консультації:
«Заповнення податкової накладної»


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух"

зміст


Бухгалтерський вебінар

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді