Внесення змін до колективного договору КНП щодо COVID-доплат

UA RU
Внесіть зміни у колективний договір КНП, щоб мати можливість нараховувати COVID-доплати медпрацівникам. Вам у допомогу алгоритм внесення змін у колдоговір, та зразок наказу про нарахування доплат медикам.

НІНА АРБІТ, начальник відділу кадрів КНП — облдиспансеру


Колективний договір ЗРАЗОК ДЛЯ КНП СКАЧАТИ ⏩

Колективний договір — це внутрішній документ підприємства, що регулює взаємовідносини між роботодавцем і трудовим колективом. Укладати колдоговори необхідно дотримуючись вимог Закону від 01.07.1993 № № 3356-XII (далі — Закон № 3356) та Глави ІІ КЗпП.

Якщо виникає ситуація, коли треба уточнити чи переписати положення колдоговору, важливо дотримати головної умови, що вказана у ст. 14 Закону № 3356 — взаємна згода сторін.

Ініціатором внесення змін може бути трудовий колектив або роботодавець. Подальший алгоритм — як під час укладення колдоговору:

Внесення змін до колективного договору КНП щодо COVID-доплат

Наразі для більшості КНП є нагальний привід для змін: COVID-доплати. Адже вони втратили законодавчу підставу через те, що дію норм Постанови КМУ від 19.06.2020 № 610 не продовжити. Якщо у роботодавця наявні фінансові ресурси, він має право запропонувати трудовому колективу встановити та регламентувати в колективному договорі нову доплату-«замінник», як-от доплата медичним працівникам за роботу в умовах пандемії, доплата медичним працівникам за допомогу хворим на COVID-19 тощо. Поряд із нормою щодо розміру та умов нарахування доплати включіть до колдоговору перелік посад із правом на цю доплату.

Внесення змін до колективного договору КНП щодо COVID-доплат

СКАЧАТИ ШПАРГАЛКУ ⏩

Діяти зміни, внесені в колективний договір КНП почнуть з дати ухвалення загальними зборами, якщо не зазначили іншу дату.

Зареєструйте зміни відповідно до Порядку, затвердженого Постановою КМУ від 13.02.2013 № 115.

Нижче наводимо зразок наказу про нарахування нових доплат.

Внесення змін до колективного договору КНП щодо COVID-доплат

СКАЧАТИ ЗРАЗОК ⏩

Довідково: Додатки 2 та 3 до наказу складіть за аналогічною формою.

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді