У працівника неповний робочий день: чи має право на ПСП

Хто має право на податкову соціальну пільгу 2020

У 2020 році розмір заробітної плати, що дає право на податкову соціальну пільгу, становить 2943 грн (прожитковий мінімум на працездатну особу у розмірі 2102 грн × 1,4).

У працівника неповний робочий день: чи має право на ПСП

Фізична особа, яка працює неповний робочий день, має право на податкову соціальну пільгу за умови, якщо розмір її заробітної плати не перевищує граничного розміру для отримання податкової соціальної пільги.

За інформацією ГУ ДПС у Тернопільській області


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Податкова соціальна пільга: розмір, отримання, застосування

Зміна прожиткового мінімуму на початку року оновлює й податкові соціальні пільги (ПСП). Яким є розмір податкової соціальної пільги у 2024 році, коли вона нараховується, «дитячі» ПСП, документи для отримання пільги, приклади застосування ПСП, її особливості у одиноких матерів, працюючих студентів, «афганців», «чорнобильців», «АТОвців», пенсіонерів, осіб з інвалідністю – у консультації
331983

Податкова соціальна пільга 2019

Щороку змінюється низка показників, які впливають на соціальні гарантії – це, в першу чергу, мінімальна зарплата та прожитковий мінімум. Впливають вони й на податкову соціальну пільгу, яка використовується при розрахунку податку на доходи фізичних осіб з зарплати працівників. Хто має право на податкову соціальну пільга у 2019 році, чому дорівнює податкова соціальна пільга 2019 – відповіді знайдете у цьому огляді.
129999

Як застосовувати ПСП під час нарахування відпускних

Комірник Іван Васильович іде у відпустку з 14.08.2017. За дев’ять робочих днів бухгалтер Марія Семенівна нарахувала йому зарплату, за інші 18 календарних днів — відпускні. Іван Васильович виховує двох неповнолітніх дітей, тому написав заяву на застосування податкової соціальної пільги. Допоможемо Марії Семенівні правильно її застосувати.
7068

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді