Новини за темою Списання основних засобів

Авто на підприємстві: ремонти та техобслуговування, списання ПММ
Авто на підприємстві: ремонти та техобслуговування, списання ПММ
Автомобіль — «робоча конячка» у госпдіяльності будь-якого підприємства. На вебінарі від «Експертус Головбух» зорієнтуємо, які нюанси врахувати під час обліку ремонту та поліпшення власних та орендованих авто, які наслідки на податковий облік матимуть операції із ремонту транспорту після ДТП, яких помилок варто уникати під час обліку шин та акумуляторів, як безпечно списувати ПММ. Залишайте свої запитання у спеціальній формі до 21 червня 2024 року — відповідь отримаєте на вебінарі!
105
ДП «ДержавтотрансНДІпроект» затвердило Методрекомендації та базові норми витрат палива
17 листопада 2023 року (протокол № 3) на сайті ДП «ДержавтотрансНДІпроект» (Інституту) розмістили «Методичні рекомендації з нормування витрат палива, електричної енергії, мастильних, інших експлуатаційних матеріалів автомобілями та технікою» та «Базові норми витрат»
870
Як підтвердити ліквідацію основних виробничих або невиробничих засобів, щоб не нараховувати податкові зобов’язання з ПДВ
У випадку ліквідації основних виробничих або невиробничих засобів (далі – ОЗ) у зв’язку з їх знищенням або зруйнуванням внаслідок дії обставин непереборної сили та у інших випадках ліквідації без згоди платника податку, в тому числі при викраденні, платники ПДВ не нараховують податкові зобов’язання з ПДВ, якщо документально підтвердили факт знищення або зруйнування (пп. 189.9, пп. 198.5 Податкового кодексу України; ПК).
958