«Головбуху» 25 років: що вміє вдосконалений е-журнал

Автор
головний редактор журналу «Головбух»
Чи використовуєте ви функціонал електронного тижневика на повну?

Тримайте відеоґайди, які розкриють усі можливості «Головбуха» та значно пришвидшать пошук потрібної вам інформації.

Розділи та функції електронного журналу «Головбух»

Стартова сторінка журналу «Головбух» - egolovbuh.expertus.com.ua. Тут завжди відкривається найсвіжіший номер «Головбуха».

Зміст журналу «Головбух»

Головні теми номера винесено на коричневу плашку з чашкою кави. У змісті завжди є рубрика слово редактора. Тут можна почитати колонку головного редактора, ознайомитися з правилами роботи гарячої лінії та отримати актуальний код доступу до неї. У цій рубриці також можуть бути важливі оголошення, привітання. Наприклад, у номері дванадцять є стаття про історію журналу і цікаві факти про працівників редакції.

Далі йде добірка найважливіших новин за тиждень, інші рубрики зі статтями. Є відеостатті з роз’ясненням експерта.

Архів журналу «Головбух»

Весь архів тижневика «Головбух» живе під кнопкою «Номери» внизу екрана.

Новини в журналі «Головбух»

Вгорі на сірому фоні є новини. Це стрічка новин, яка оновлюється щодня. Відмінність від новин у журналі полягає в тому, що у журналі для вас вибрані лише вибрані новини за ухваленими документами, про важливі зміни та роз’яснення держорганів. Це для тих бухгалтерів, хто не має часу щодня сидіти в новинах і хоче швиденько дізнатися тільки найважливіше за тиждень  . А у стрічці новин можна простежити історію урядових рішень, починаючи від проєктів. Якщо ви починаєте робочий день з новин під каву – то вам сюди.

Верхнє меню журналу «Головбух»

Під стрічкою новин бачите розділи електронного «Головбуха». Це те, що пропонує вам журнал, крім щотижневих випусків. База бухгалтерської нормативки, яка постійно поповнюється. База форм зі зразками заповнення. Різноманітні сервіси, такі як калькулятори, навігатори, пошук контрагента. Книги. Тематичні добірки. Інформація про команду «Головбуха». Довідники по ставках податку, штрафах, мінімумах тощо. Інтерактивний календар, відеороз’яснення та вебінари.

Пошук у журналі «Головбух»

Як же знайти потрібну мені інформацію, спитаєте ви? Легко! Для цього в журналі є три інструменти.

Перший – це рядок пошуку. Вписуємо сюди, наприклад, «блокування ПН». Знайдено 313 статей. Але бачимо, що тут є матеріали за 2022, 2021 рік, а останнім часом було багато змін. Відфільтруйте за датою. Ось, тепер спочатку найновіші матеріали на цю тему.

Другий спосіб знайти потрібну інформацію – це подивитися перелік статей в рубрикаторі. В будь-якому розділі журналу внизу є кнопка Теми. Натискаємо. Відкрилися всі рубрики. Натискаємо потрібну – і праворуч дивимося, що про це писали. Нові матеріали завжди додаються вгорі.

І третій спосіб вирішити своє питання – зателефонувати на Гарячу лінію Головбуха. Консультанти знайдуть рішення, дадуть вам відповідь і порекомендують матеріали до теми в журналі.

Як скачати журнал

Що ще можна зробити зі стартової сторінки? По-перше, скачати увесь номер у форматі пдф або роздрукувати. Для цього праворуч на сірому фоні є іконка принтера. Натисніть і відкривається вікно з налаштуваннями. Вибираємо зберегти у ПДФ або свій принтер, орієнтацію аркуша – портретна. Зберегти. У назві файлу можна додати номер журналу. Виберіть, куди зберегти, і готово. Так само можна відкрити кожен номер і скачати, якщо забажаєте.

Також внизу є кнопка Погортати. Тут теж живе педеефка номера. Але така, як друкований журнал. Так звана горталка. Навіть звук перегортання сторінок є. Внизу є кнопочки. Зміст, примітки, роздрукувати, завантажити, звук, масштаб, повноекранний режим. Тож скачати журнал можна і в такому вигляді.

Технічна інфа, передплата журналу «Головбух»

Вгорі праворуч є дві кнопки. «Допомогти ЗСУ» і «Вхід та реєстрація». Якщо ви вже авторизовані, то на другій кнопці буде написане ваше ім’я -  як у мене на екрані. Під цими кнопками обов’язково має бути жовтий тризуб. Так само, як і на чашці кави. Якщо тризубів нема – це не справжній «Головбух». Правильна адреса egolovbuh.expertus.com.ua, її можете перевірити вгорі.

В самому низу ліворуч телефон для передплати і посилання на онлайн-магазин.

Праворуч – часті запитання, інформація про журнал, технічні вимоги. І ви вже, мабуть, давно помітили, синю кнопку Онлайн-помічник. Це технічна підтримка. Тут вам допоможуть, якщо маєте запитання щодо користування журналом. Також у цей чат можуть приходити запрошення на заходи. Внизу віконця техпідтримки є правила роботи цього чату.

Статті й інтерактиви електронного журналу «Головбух»

Відкриємо статтю. Бачимо тему, коротко, чим допоможе ця стаття в роботі, автора статті. Далі, власне, текст. Якщо автор посилається на якийсь документ, то обов’язково є гіперпосилання. У новому вікні відкрився нормативний документ із бази в журналі. Такі посилання є в усіх матеріалах журналу.

Праворуч у статті є іконки – принтер і хмаринка. Відповідно, статтю можна роздрукувати та скачати.

Якщо хочете скачати не всю статтю, а лише цю таблицю, внизу є меню. Натискаємо. Вибираємо завантажити копію. Зберігаємо файл ворд на комп’ютері.

Далі у статті є так званий живий зразок. Це приклад заповнення з підказками експерта. Наводимо мишку на кружечки і читаємо підказки. В самому кінці статті є цей самий зразок для скачування у ворді. Як правило, всі зразки у статтях можна скачати у ворді чи екселі та використовувати як шаблони.

Ще один вид публікації у журналі -  це чат-бот з електронним експертом. Ми його назвали Містер Бух. Так от, Містер Бух допомагає знайти правильні рішення. Такі чат-боти можуть бути як окремою статтею, так і частиною більшої статі.

До деяких статей у журналі також є мінікурси. Це короткий курс із практичними завданнями, що допоможуть прокачати ваші теоретичні знання до навичок. Теорія була у статтях. На початку мінікурсу посилання на них. І є завдання. Натискаєте СТАРТ. Обираєте правильну відповідь. Якщо помилилися, можна спробувати знову. І так далі. У цьому мінікурсі два тренувальних завдання. В кінці підсумковий тест. Відповідаєте правильно за всі запитання і отримуєте іменний сертифікат від журналу «Головбух» про те, що пройшли мінікурс за цією темою. 

До речі, мінікурси не потрібно вишукувати по статтях. Список усіх наявних мінікурсів знайдете під кнопкою Мінікурси внизу екрана.

А головне, що всі статті, відео, чат-боти і мінікурси створюють для вас досвідчені експерти з багаторічним досвідом. Їхні поради перевірені часом. Тисячі бухгалтерів дослухаються до думки експертів «Головбуха».

На якій статті ви не зупинилися б, один клік поверне вас на стартову сторінку. Натискайте на логотип – і ви вже у свіжому номері. Якщо ж натиснути на номер, то відкриється зміст саме цього номера.

Використовуйте всі можливості електронного журналу «Головбух» і працюйте із задоволенням!

Відгуки читачів електронного журналу «Головбух»

«Головбуху» 25 років: що вміє вдосконалений е-журнал

Антоніна Неруш,

ТОВ «БГТЛ»

Вітаю «Головбух» із ювілеєм!  Я з журналом працюю багато років і вже зріднилася з ним. Не уявляю себе без нього. Це мій найкращий помічник. Знаходжу в ньому дуже багато потрібної мені інформації. Завдяки журналу отримую кваліфіковані вичерпні відповіді провідних спеціалістів на всі нагальні запитання.

«Головбуху» 25 років: що вміє вдосконалений е-журнал

Олена Долгова,

КП «ОЗДОРОВЧО-РЕАБІЛІТАЦІЙНИЙ ЦЕНТР»

Декілька років поспіль передплачую «Головбух». Дуже професійна команда! Експертна підтримка на високому рівні — вчасно, доступно, якісно. І в цей непростий час для України працівники журналу  допомагають вирішувати проблемні ситуації.

Бажаю творчих успіхів усій команді та охоче співпрацюватиму в подальшому!

 

Світлана Соколова,

ТОВ «Уніпак сервіс»

Вітаю колектив журналу «Головбух» із 25-річним Ювілеєм!

Дуже хочеться подякувати за кваліфіковану допомогу в роботі! Щиро бажаю вам подальшого розвитку і успіху!

Я з журналом «Головбух» знайома дуже давно, ще відколи він був друкованим виданням. А зараз користуюся електронним «Головбухом», який дуже часто допомагає мені в роботі.

Інформація про бухгалтерський і податковий облік, звітність завжди оперативна, фахова і вичерпна. Мені дуже подобається це видання. І я дуже вдячна вам за вашу працю!

 

 



зміст


Бухгалтерський вебінар

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді