Звіт про заброньованих працівників: строки, зразок

Перевірте, чи зобов’язане ваше підприємство до 10 жовтня відзвітувати про чисельність працівників, яких забронювало. Це залежить від того, чи діють на 1 жовтня відстрочки працівників, яких ви бронювали за списками військовозо¬бов’язаних або через Дію. У пригоді стануть таблиця і зразок звіту

Звіт про заброньованих працівників: строки, зразокОлена Петровська, провідний експерт із трудового законодавства Експертус Кадри


Закон про мобілізацію зобов’язує підприємства, установи та організації (далі — підприємство), які бронюють військовозо­бов’я­­заних працівників, звітувати з цих питань відповідним органам.

Органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування (ОМС), підприємства щокварталу складають звіт про чисельність працівників, яких забронювали згідно з Порядком № 76.

ЯКА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА НЕПОДАННЯ ЗВІТУ

Коли й куди подавати звіт про заброньованих працівників

Дедлайн, форма звіту й орган, якому треба відзвітувати, залежать від того, хто звітує.

Коли й куди звітувати про заброньованих

Коли й куди звітувати про заброньованих

СКАЧАТИ ТАБЛИЦЮ

Як заповнити звіт про заброньованих

До звіту включайте зведені показники станом на перше число місяця, що настає за звітним кварталом, у цілому по підприємству, разом із підпорядкованими структурними підрозділами та філіями незалежно від їх місцезнаходження.

За IІІ квартал 2024 року подайте звіт про працівників, яких забронювали станом на 1 жовтня 2024 року за Порядком № 76.

Зразок Звіту про чисельність військовозобов’язаних, яких забронювали

Зразок Звіту про чисельність військовозобов’язаних, яких забронювали

СКАЧАТИ ЗРАЗОК

Чи звітувати про заброньованих у Дії

Так, адже електронне бронювання — один зі способів формування списку військовозобов’язаних працівників, яких плануєте забронювати за базовими нормами Порядку № 76.

Уряд затвердив Порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі — Портал Дія, Порядок № 650).

Забронювати військовозобов’язаних можливо за списками в паперовій та/або електронній формі або в електронній формі засобами Порталу Дія (абз. 1 п. 2 Порядку № 76).

Саме за нормами Порядку № 76 критично важливі підприємства обирають форму, в якій подають список.

Звіт про заброньованих працівників: як подавати

Час покаже, як взаємодіятимуть із ТЦК органи, яким звітують підприємства, і чи робитимуть вони це взагалі. Але щоб не створювати прецедентів і судової практики, максимально безпечне рішення — звітувати про всіх працівників, яких підприємство забронювало за Порядком № 76, і строк дії відстрочок яких не закінчився станом на 1 жовтня 2024 року. Хоча обов’язку подавати звітність про чисельність військовозобов’язаних, яких забронювали засобами Порталу Дія, Порядок № 650 не передбачає.



зміст


Безплатний вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді