Заява про реєстрацію книги обліку розрахункових операцій та/або розрахункової книжки (Форма № 1-КОРО)

Автор
експерт з обліку та оподаткування
СКАЧАЙТЕ БЛАНК Реєстраційної заяви за формою № 1-КОРО для здійснення розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі

 

 

Для реєстрації книг ОРО на господарську одиницю в контролюючому органі суб'єкт господарювання подає:

  • заяву про реєстрацію книги ОРО та/або розрахункової книжки за формою № 1-КОРО (додаток 3 до Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 № 547; далі - Порядок) (ідентифікатор J/F1311304)) (далі - реєстраційна заява);
  • книгу ОРО на господарську одиницю (додаток 2 до Порядку).

Заява про реєстрацію книги обліку розрахункових операцій та/або розрахункової книжки (Форма № 1-КОРО)

СКАЧАТИ БЛАНК ⏩

Реєстраційна заява може бути подана:

  • керівником суб’єкта господарювання;
  • ФОПом;
  • представником суб’єкта господарювання за умови наявності документів, що посвідчують його особу та підтверджують надані йому повноваження (абз. 4 п. 7 гл. 1 розд. II Порядку).

Реєстраційна заява має бути підписана керівником суб’єкта господарювання або ФОПом чи представником суб’єкта господарювання за умови наявності документів, що посвідчують його особу та підтверджують надані йому повноваження, а також виконання вимог щодо електронної ідентифікації у випадку подання заяви в електронному вигляді із зазначенням дати подання.

Увага! Заповнюють усі розділи реєстраційної заяви.

Також подавати заяву можна в електронній формі. Порядок та строки розгляду контролюючим органом електронних заяв такі самі, як і для заяв, поданих у паперовому вигляді (п. 8 глави 1 розд. ІІ Порядку).

У разі відсутності підстав для відмови в реєстрації КОРО посадова особа податкової не пізніше двох робочих днів з дня отримання заяви реєструє КОРО шляхом внесення даних до інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС (п. 11 гл. 1 розд. II Порядку).

 

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді