З 1 липня діють нові ознаки доходу для форми № 1ДФ

Оновили Довідник ознак доходів. Спочатку в ДПС зазначали, що нові ознаки доходу для форми № 1ДФ потрібно буде застосовувати починаючи з ІІІ кварталу 2020 року, тобто при поданні ф. № 1ДФ за ІІІ квартал (гранична дата подання - 12 жовтня). Проте згодом частину повідомлення прибрали... Про головні зміни - у статті

Власне форма № 1ДФ не змінилася. Оновили лише Довідник ознак доходів (Додаток до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.2015 № 4), які потрібно у ній записувати. Зміни, затверджені наказом Мінфіну від 26.05.2020 № 241, наберуть чинності із 1 липня цього року.

Вперше нові ознаки доходу для форми № 1ДФ застосовуватимете у формі № 1ДФ за ІІІ квартал 2020 року. Наразі податківці не підтвердили цю позицію. З огляду на минулорічний досвід сподіваємося, що підхід податківців має бути саме таким.

Довідник доповнили новими ознаками доходів, якими узагальнені ознаки розподілили на більш конкретизовані види доходів. Тепер деталі.

Знижки на передплату бухгалтерських виданьСкористайтеся нагодою та отримайте знижки на передплату професійних е-журналів «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також експертно-правової системи «Експертус Головбух»!

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді