Коли починають відлік доби проживання для справляння туристичного збору

Як справляти туристичний збір правильно

Розрахункова година — це година, що встановили в готелі та при настанні якої споживач має звільнити номер у день виїзду й після якої здійснюється заселення в готель (п. 1.3 гл. 1 Правил користування готелями й аналогічними засобами розміщення та надання готельних послуг, затверджені наказом Держтурадміністрації від 16.03.2004 № 19; далі — Правила).

Коли починають відлік доби проживання для справляння туристичного збору

Плату за надані готельні послуги стягують у відповідності до єдиної розрахункової години — 12-ї години поточної доби за місцевим часом. Готель з урахуванням місцевих особливостей може змінити єдину розрахункову годину. Зазвичай, розрахункову годину зазначають у внутрішніх правилах готелю.

Договір про надання готельних послуг можна укладати на визначений або невизначений термін. Під час укладання договору на невизначений термін — відлік доби проживання розпочинають з 12 години дня, що передує дню виїзду, та триває 24 години до розрахункової години, встановленої готелем.

За матеріалами ГУ ДПС у Дніпропетровській області


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Закон № 3813: податок на прибуток, ТЦУ, ПДФО і туристичний збір

Закон № 3813, яким депутати внесли чергові зміни до Податкового кодексу України (ПК), опублікований у «Голосі України» 25.07.2024. Більшість змін, що в ньому передбачені, за винятком окремих положень, запрацює з першого числа наступного місяця після місяця його опублікування. Тобто з 01.08.2024.
542

Декларація з туристичного збору

У консультації – як заповнювати податкову декларацію туристичного збору і зразок декларації з туристичного збору. Дотримайтеся алгоритму заповнення й уникніть помилок
22199

Туристичний збір в Україні: за якими правилами сплачувати

За якою ставкою справляти туристичний збір 2024, чи подавати декларацію, якщо діяльність не проводилася, які документи підтверджують звільнення від сплати туристичного збору, чи може туристичний збір сплатити туроператор, як бути з туристичним збором платнику єдиного податку — в огляді
41115

Запрошуємо на гостину, або Організація та облік готельних послуг

Як би там не було, а туризм в Україні розвивається — і внутрішній, й іноземний. Чи потребує діяльність готелів ліцензування? Як відобразити в обліку послуги готелів? Які податки вони мають сплачувати?
5686

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді