Які розділи та додатки акцизної деки заповнюють реалізатори пального

Акцизна декларація: коли подавати та як заповнювати

Платники, визначені підпунктами 212.1.1 та 212.1.15 Податкового кодексу України (ПК), які здійснюють реалізацію пального у розумінні абзацу другого підпункту 14.1.212 ПК, заповнюють Розділ В «Податкові зобов’язання з реалізації пального» Декларації акцизного податку (далі — Декларація).

Які розділи та додатки акцизної деки заповнюють реалізатори пального

Розрахунок суми акцизного податку з реалізації пального такі платники здійснюють у додатку 11 «Розрахунок суми акцизного податку з реалізації пального згідно із підпунктом 213.1.12 пункту 213.1 статті 213 розділу VI Кодексу» до Декларації (далі — Додаток 11).

Додаток 11 заповнюють усі платники акцизного податку з реалізації пального (в т. ч. виробники). Дані заповнюють за акцизними складами/акцизними складами пересувними із зазначенням їх унікального номера в розрізі товарів (продукції) за кодами згідно з УКТ ЗЕД.

Додаток 9 «Заява про порушення особою, яка реалізує пальне або спирт етиловий, порядку заповнення та/або порядку реєстрації акцизної накладної/розрахунку коригування» подають якщо особа, яка реалізує пальне:

  • допустила помилку при зазначенні обов’язкових реквізитів акцизної накладної;

та/або

  • порушила граничні терміни реєстрації акцизної накладної та/або розрахунку коригування в Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Додаток 13 «Інформація про повітряні судна, які були заправлені, та про обсяги бензинів авіаційних або палива для реактивних двигунів, використані для заправлення таких суден, яка надається згідно із підпунктом 229.8.10 пункту 229.8 статті 229 розділу VI Кодексу» подають суб’єкти господарювання, які здійснюють авіапаливозабезпечення згідно з чинним сертифікатом на відповідність вимогам авіаційних правил України щодо здійснення наземного обслуговування.

За матеріалами ГУ ДПС у Тернопільській області

Які розділи та додатки акцизної деки заповнюють реалізатори пального
Денис ПЕТРИГА,Експерт з питань бухгалтерського обліку та оподаткування, САР, DipFM, DipMA
Мінфін оприлюднив нову форму акцизної декларації. Коли звітувати за новою формою і як декларувати операції з пальним, що проводили у перехідний період? Розберемося разом


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Ставки акцизного податку на пальне, акцизний склад, проміжні продукти: вересневі зміни

Тримайте інформацію про ставки акцизного податку на пальне, що діють із 1 вересня, та новий критерій, коли не виникає акцизний склад. Про всі нововведення за Законом № 3878 читайте в огляді експерта
316

Акцизний податок 2024

Про акциз, особливості його нарахування за основними групами підакцизних товарів (алкоголь, тютюнові вироби, паливо, легкові автомобілі), оновлення щодо підакцизних товарів, акциз у роздрібних торговців тютюновими виробами, втрату підакцизних товарів в умовах воєнного стану – у цьому огляді
91309

Декларація з акцизного податку 2024

У статті знайдете бланк оновленої форми акцизної декларації, а також роз’яснення, які допоможуть вам відзвітувати без помилок
87418

Реєстрація платником акцизу, якщо пальне викрали

Підприємство використовує пальне виключно для заправки власних транспортних засобів. Чи мусить воно реєструватися платником акцизного податку з реалізації пального та платити акциз у разі крадіжки пального?
1134

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді