Подання до ДПС копій відомостей з реєстру присвоєнь радіочастот загальних користувачів

478

Запитання

Чи повинні подавати суб’єкти господарювання до органів ДПС копії відомостей з реєстру присвоєнь радіочастот загальних користувачів, в яких вказані статуси: «задіяне присвоєння радіочастоти» та/або «заплановане присвоєння радіочастоти», «заявлене присвоєння радіочастоти»?

Відповідь

З 01.07.2024 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та Закону України «Про електронні комунікації» щодо рентної плати за користування радіочастотним спектром (радіочастотним ресурсом) України» від 21.05.2024 № 3721-ІХ, яким внесли зміни до порядку оподаткування рентною платою за користування радіочастотним спектром (радіочастотним ресурсом) України (далі — рентна плата).

Платники рентної плати, яким надали право користуватися радіочастотним спектром (радіочастотним ресурсом) України на підставі ліцензії на користування радіочастотним спектром (радіочастотним ресурсом) України, сплачують рентну плату починаючи з дати видачі ліцензії.

У разі продовження строку дії ліцензії на користування радіочастотним спектром (радіочастотним ресурсом) України рентна плата сплачується з початку строку дії продовженої ліцензії.

Інші платники рентної плати сплачують рентну плату починаючи з дати внесення присвоєння радіочастоти до реєстру присвоєнь радіочастот загальних користувачів із статусом «задіяне». Сплата рентної плати здійснюється платниками рентної плати з дати отримання першого присвоєння радіочастоти для радіообладнання в даній смузі радіочастот у відповідному регіоні незалежно від загальної кількості присвоєнь, здійснених платнику рентної плати в такій смузі радіочастот у певному регіоні. Окрім випадків, коли наступні присвоєння радіочастоти здійснені для радіообладнання, потужність якого передбачає застосування іншої, ніж для попередніх присвоєнь, ставки рентної плати (пп. 254.5.3 Податкового кодексу України).

Платники рентної плати подають до податкової копії зазначених у пункті 254.1 ПК відповідних ліцензій, дозволів у місячний строк після їх видачі та витяги з реєстру присвоєнь радіочастот загальних користувачів у місячний строк після присвоєння (пп. 254.5.4 ПК).

Суб’єкти господарювання, які отримали відомості з реєстру присвоєнь радіочастот загальних користувачів, в яких вказані статуси: «задіяне присвоєння радіочастоти» та/або «заплановане присвоєння радіочастоти», «заявлене присвоєння радіочастоти», є платниками рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України з дати присвоєння статусу радіочастоти — «задіяне присвоєння радіочастоти», та враховуючи підпункт 254.5.4 ПК, повинні подавати до органів ДПС копії відомостей з реєстру присвоєнь радіочастот загальних користувачів у місячний строк після присвоєння статусу радіочастоти – «задіяне присвоєння радіочастоти».

ЗІР, категорія 119.04


Вебінар для бухгалтера

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Рентна плата: як розрахувати, кому та коли сплачувати

Рентна плата — це плата за використання природних ресурсів. Надра, вода, лісові ресурси, радіочастотний ресурс — усе це об’єкти рентної плати. У консультації знайдете відповіді на питання, хто й коли має звітувати, а також дізнаєтеся, з чого складається рентна плата
7710

Декларація з рентної плати 2024

Як складається декларація з рентної плати 2024, про нову форму декларації 2024, приклади декларацій з ренти за користування надрами (з видобутком і без видобутку корисних копалин), а також з ренти за використання лісових ресурсів — у консультації
44652

Справляння рентної плати: зміни 2017 року

Початок 2017 року приніс багато різноманітних змін до податкового кодексу і ми пропонуємо ознайомитися зі ще однією – змінами щодо справляння рентної плати
7344