Повернення надмірно сплаченого туристичного збору особі у разі дострокового залишення нею території

293

Запитання

Чи передбачили повернення надмірно сплаченого туристичного збору особі, яка сплатила збір, у разі дострокового залишення нею території адміністративно-територіальної одиниці, на якій встановили туристичний збір?

Відповідь

Платники туристичного збору сплачують суму збору авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) податковим агентам, які справляють збір за ставками, у місцях справляння збору та з дотриманням інших вимог, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради (пп. 268.6.1 Податкового кодексу України; далі — ПК).

За один і той самий період перебування платника збору на території однієї адміністративно-територіальної одиниці, на якій встановили туристичний збір, повторне справляння збору, вже сплаченого таким платником збору, не допускають.

При цьому базою справляння туристичного збору є загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі).

Особа здійснює тимчасове розміщення платника збору в місцях проживання (ночівлі), що належать такій особі на праві власності або на праві користування, виключно за наявності у платника збору документа, що підтверджує сплату ним туристичного збору відповідно до Податкового кодексу України та рішення відповідної сільської, селищної, міської ради.

У разі дострокового залишення особою, яка сплатила туристичний збір, території адміністративно-територіальної одиниці, на якій встановили туристичний збір, сума надмірно сплаченого збору підлягає поверненню такій особі (пп. 268.6.3 ПК).

За інформацією ДПС в Одеській області


Безплатний вебінар Авто на підприємстві

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Декларація з туристичного збору

У консультації – як заповнювати податкову декларацію туристичного збору і зразок декларації з туристичного збору. Дотримайтеся алгоритму заповнення й уникніть помилок
20163

Туристичний збір в Україні: за якими правилами сплачувати

За якою ставкою справляти туристичний збір 2024, чи подавати декларацію, якщо діяльність не проводилася, які документи підтверджують звільнення від сплати туристичного збору, чи може туристичний збір сплатити туроператор, як бути з туристичним збором платнику єдиного податку — в огляді
36476

Запрошуємо на гостину, або Організація та облік готельних послуг

Як би там не було, а туризм в Україні розвивається — і внутрішній, й іноземний. Чи потребує діяльність готелів ліцензування? Як відобразити в обліку послуги готелів? Які податки вони мають сплачувати?
5287