Як отримати інформацію щодо залишків у СЕАРП та СЕ, зокрема: щодо обсягу пального?

464

Запитання

Яким чином платник може отримати інформацію щодо залишків у СЕАРП та СЕ, зокрема: щодо обсягу пального або спирту етилового, на який платник має право зареєструвати акцизні накладні/розрахунки коригування у розрізі акцизних складів/акцизних складів пересувних за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД та умов оподаткування; щодо суми податку, на яку платник акцизного податку має право зареєструвати Заявку на поповнення обсягу залишку пального або спирту етилового в СЕАРП та СЕ?

Відповідь

Як працює СЕАРП та СЕ

Для отримання інформації щодо залишків у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (далі – СЕАРП та СЕ) платник акцизного податку має право скористатись одним із зручних для нього способів, зокрема:

  • переглянути інформацію в режимі «СЕА РПСЕ» приватної частини Електронного кабінету;
  • шляхом надсилання відповідного запиту до ДПС.

Так, в режимі «СЕА РПСЕ» приватної частини Електронного кабінету платник має доступ до Реєстру операцій по обсягам реалізації пального та/або спирту етилового СЕАРП та СЕ.

В даному режимі платнику надано можливість здійснювати пошук інформації в розрізі складів, типів операцій за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД та умов оподаткування за допомогою відповідних фільтрів.

Також, платник акцизного податку має право надіслати запит для отримання інформації щодо обсягів залишків пального та/або спирту етилового в СЕАРП та СЕ, скориставшись програмним забезпеченням, яке він обирає на власний розсуд.

Перелік сервісних запитів із зазначеними ідентифікаторами форм документів розміщений на вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність> Платникам податків про електронну звітність>Інформаційно-аналітичне забезпечення>Реєстр форм електронних документів>Реєстр форм електронних документів (перелік сервісних запитів).

Скачати текст

ЗІР, категорія 116.13.03

Як отримати інформацію щодо залишків у СЕАРП та СЕ, зокрема: щодо обсягу пального?
Денис ПЕТРИГА,експерт з питань бухгалтерського обліку та оподаткування, САР, DipFM, DipMA
На часі — акцизні зміни. Із 1 липня працює урядова постанова від 19.06.2019 № 545. Вона оновила низку нормативних актів, що регулюють ліцензування обігу пального та алкоголю, реєстрацію акцизних накладних, використання засобів обліку для операцій з пальним, спиртом і спиртовмісною продукцією. Розглянемо ключові зміни.

Знижки на передплату бухгалтерських виданьСкористайтеся нагодою та отримайте знижки на передплату професійних е-журналів «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також експертно-правової системи «Експертус Головбух»!

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Акцизна накладна 2024

Акциз, САРП/ЄРАН, електронні сервіси, акцизні склади — все, що пов’язано з реалізацією пального давно увійшло в бухгалтерське життя. Про заповнення акцизної накладної, порядок складання акцизних накладних розповімо в огляді. Не забудемо й про зразки заповнення
53082

Роздрібний акциз у касових чеках і КОРО

Суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами мають не лише зазначати суми роздрібного акцизу у касових чеках, а й належно заповнювати книги обліку розрахункових операцій
5923

Паливний акциз у запитаннях — відповідях

Уже понад рік суб’єкти господарювання, які реалізують пальне, є платниками акцизного податку. Але на практиці ще й досі не розв’язані всі питання щодо паливного акцизу. Аби вберегти підприємців від штрафів, ми підготували відповіді на нагальні запитання
5111