Куди подається декларація екоподатку СГ, що здійснює діяльність на території декількох населених пунктів

408

Запитання

До якого органу ДПС подається податкова декларація екологічного податку (далі – Декларація) та як сплачується екологічний податок суб’єктом господарювання, який здійснює на територіях (одного або декількох) населених пунктів, що входять до складу однієї територіальної громади, викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти, розміщення відходів та який код КОАТУУ зазначається в Декларації та додатках до неї?

Відповідь

Як документально оформити вирощування врожаю ⏩

Суб’єкт господарювання за здійснення на територіях (одного або декількох) населених пунктів, що входять до складу однієї територіальної громади, викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скидів забруднюючих речовин у водні об’єкти, розміщення відходів подає одну податкову декларацію екологічного податку (далі – декларація) до органу ДПС, який обслуговує територіальну громаду, до якої входить(ять) такий(і) населений(і) пункт(и).

Разом з декларацією подаються окремі Додатки 1,2,3 по кожному об’єкту оподаткування та окремий Додаток 1 щодо викидів двоокису вуглецю.

У рядку 3.1 рядка 3 «Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ за місцем обліку платника» додатків 1 – 3 до декларації зазначається код населеного пункту – адміністративного центру територіальної громади згідно з КОАТУУ, до якої входить населений пункт в якому знаходиться об’єкт оподаткування.

У рядку 3.2 рядка 3 «Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ за місцем розміщення джерела забруднення» додатків 1 – 3 до декларації зазначається код КОАТУУ населеного пункту за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, здійснення скидів у водні об’єкти, розміщення відходів відповідно.

Тобто, платники податків в декларації та Додатках до неї зазначають коди КОАТУУ з урахуванням розпоряджень Кабінету Міністрів України про визначення адміністративних центрів та затвердження територій громад областей від 12 червня 2020 року №№ 707 – 730 та наказу Міністерства фінансів України від 10.12.2020 № 756 «Про внесення змін до довідника місцевих бюджетів». При цьому, у разі необхідності уточнення коду КОАТУУ платникам податків необхідно звертатися до органів ДПС, які обслуговують територіальні громади, до яких входять населені пункти, де розміщені (розташовані) об’єкти оподаткування.

Екологічний податок сплачується до бюджету територіальної громади, до якої входять населені пункти, де розміщені об’єкти оподаткування.

ЗІР, категорія 117.05


Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальне податкове зобов’язання: як розрахувати та сплатити

Cума всіх сплачених податків аграрієм не має бути менше ніж мінімальне податкове зобов’язання. Як розрахувати мінімальне податкове зобов’язанн та чи зросте податкове навантаження — у консультації
50127

Облік власновирощеної сільгосппродукції для посіву

Агропідприємства вирощують продукцію переважно для продажу на сторону. Проте нерідко використовують її як насіння для нового врожаю. Тримайте роз’яснення експерта, які допоможуть облікувати витрати на підготовку та посів насіння, а також задокументувати ці операції
59

Ліцензування зберігання пального для аграріїв

Ліцензія на зберігання пального агропідприємством необхідна усім сільгосптоваровиробникам (фермерам), які закуповують пальне та зберігають його на своїй території для подальшого використання для власних потреб чи промислового перероблення. Розглянемо, що для цього потрібно та які останні зміни
4305

Як оцінити збитки від війни особистим селянським і фермерським господарствам — ФОПам

Мінагрополітики вдосконалило процедуру оцінки шкоди та збитків, що особисті селянські та фермерські господарства — ФОПи зазнали через військову агресію рф. Підкажемо, як діяти цим господарствам, аби провести оцінку розміру збитків від загибелі сільськогосподарських тварин, бджолосімей і пошкодження сільськогосподарської техніки. Це дасть змогу з часом отримати їх відшкодування
66