Форма 50 сг (річна): як заповнити без помилок

UA RU
Автор
експерт з обліку та оподаткування
У статті дізнаєтеся, кому, як і коли треба скласти та подати форму 50-сг (річна) у 2024 році. Спеціально для вас алгоритм заповнення форми № 50-сг (річна)

У 2024 році граничний термін подання сільгосппідприємствами за 2023 рік форми № 50-сг (річна) «Звіт про основні економічні показники роботи сільськогосподарських підприємств»28.02.2024. Форма не з легких, тому врахуйте наші пояснення.

Як викупити землю, що перебуває у постійному користуванні

Форма 50 сг: бланк

Форма № 50-сг (річна) затверджена Держстатом у наказі від 08.06.2022 № 153 (зі змінами, внесеними наказом Держстату від 10.11.2022 № 279).

50 сг форма

  СКАЧАТИ БЛАНК

Форма № 50-сг (річна): як дізнатися, чи потрібно подавати

На офіційному сайті Держстату в сервісі «Пошук за кодом ЄДРПОУ» введіть ідентифікаційний код суб’єкта Єдиного державного реєстру підприємств і організацій для отримання переліку. Якщо в цьому переліку є форма № 50-сг (річна), подавати потрібно, якщо ні — можна не подавати.

В оновленому сервісі «Пошук за кодом ЄДРПОУ» для пошуку інформації про залученість підприємства до звітування по державних статистичних спостереженнях необхідно використовувати службовий кваліфікований електронний підпис підприємства.

Олена Озерова керівник експертної групи Експертус Головбух
Законодавство наділяє мікропідприємства бонусом— надає право подавати фінзвітність щорічно. Чи може суб’єкт мікропідприємництва добровільно скласти й подати проміжну фінзвітність

Форма 50 сг: інструкція 2024

З назв деяких рядків і граф форми № 50-сг (річна) зрозуміло, яку інформацію в них зазначати. Ми конкретизуємо її.

Додаткову інформацію щодо заповнення містять Роз’яснення щодо показників форми державного статистичного спостереження № 50-сг (річна) «Звіт про основні економічні показники роботи сільськогосподарських підприємств» від 14.09.2023 № 19.1.2-12/29-23 (далі — Роз’яснення).

Тож, перш ніж заповнювати форму № 50-сг (річна), врахуйте рекомендації, наведені у Роз’ясненнях.

Якщо виникають запитання, відповіді на які не зможете знайти, скористайтесь Інструкцією щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 50-сг «Основні економічні показники роботи сільськогосподарських підприємств», затвердженою наказом Держкомстату від 06.11.2007 № 403 (далі — Інструкція).

50 сг річна: які дані врахувати 

Підставою для заповнення форми № 50-сг (річна), є показники, сформовані з використанням регістрів бухгалтерського обліку, Планів рахунків бухгалтерського обліку, Положень (стандартів) бухгалтерського обліку, міжнародних стандартів фінансової звітності, спеціалізованих форм первинних документів (п. 2 розд. І Роз’яснень).

Увага: вартісні показники наводьте у тисячах гривень (з одним знаком після коми). Натуральні — у штуках, тисячах штук, кілограмах, літрах, центнерах, тоннах, гектарах, тисячах метрів кубічних, тонно-кілометрах (у цілих числах).

Якщо здійснюєте сільгоспдіяльність спільно (на умовах кооперації), заповнюйте форму у частині свого внеску у виробництво відповідно до укладених угод і витрат (п. 1.5 Інструкції). Разом із формою подайте відповідні пояснення.

 



зміст

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді