Табелювання робочого часу медсестри, яка виконує роботу за сумісництвом

UA RU
Старша медсестра йде на місяць у відпустку. Її обов’язки на цей час доручили виконувати медсестрі на умовах сумісництва. Як табелювати робочий час цієї працівниці?

⚡️ ЯК ДЕРЖЛІКСЛУЖБА ПЕРЕВІРЯТИМЕ ЗОЗ ІЗ 2021 РОКУ ⚡️

Робочий час — це час, упродовж якого працівник за правилами внутрішнього трудового розпорядку та умовами трудового договору має виконувати свої трудові обов’язки. Контролювати дотримання працівниками встановленого режиму робочого часу допомагає табель обліку використання робочого часу. Його ведуть за типовою формою № П-5, яку затвердив Держкомстат наказом від 05.12.2008 № 489.

Правила внутрішнього розпорядку медзакладу або графіки змінності визначають тривалість щоденної роботи працівників. Їх затверджує керівник закладу охорони здоров’я та погоджує профспілковий комітет.

Так як медсестра — сумісник виконуватиме роботу за посадою сестри медичної старшої поза робочим часом за основною посадою, у табелі обліку використання робочого часу треба вказувати час, витрачений на додаткову роботу.

Тобто табельник щодня упродовж місяця має відображати робочий час медсестри як за основною посадою, так і за посадою сестри медичної старшої.

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді