Як полюбити себе, стати більш стрункою і щасливою

Бухгалтер щодня вирішує безліч складних питань. В особистому житті труднощів виникає не менше. Усе це впливає на наші емоції і тіло. Утім, кожній хочеться бути чарівною та привабливою жінкою. Та чи варто чекати любові від тих, хто поряд, якщо не навчилися дбати про себе? Особистісно зрости, зрозуміти і полюбити себе допоможуть поради психолога.вирішує безліч складних питань. Не менше труднощів і в особистому житті. Усе це впливає на наші емоції і тіло. Утім, кожній хочеться бути чарівною та привабливою жінкою. Та чи варто чекати любові від тих, хто поряд, якщо не навчилися дбати про себе? Особистісно зрости, зрозуміти і полюбити себе допоможуть поради психолога.

Анетта Орлова, експерт з психології, соціології, бізнес-тренер, доктор економіки та менеджменту


✨ ПОДАРУНОК, ЯКИЙ ОЦІНИТЬ КОЖЕН БУХГАЛТЕР ✨

На тілі позначається сутність людини. Саме через тіло ми реалізуємо всі наші життєві проекти і почуття.

Та перш ніж братися за роботу над своїм тілом — тренуватися, танцювати, худнути — прислухайтеся до свого організму, оцініть палітру своїх переживань. Спробуйте відчути, як ваше тіло встановлює незримий діалог із навколишнім світом, іншими людьми. Які подає сигнали. І найімовірніше, це будуть волання про термінову допомогу. Далі подумайте, як ця взаємодія відбивається на вашому організмі, характерові, способі життя, як впливає на ваші переживання.

Як полюбити себе, стати більш стрункою і щасливою

Якщо маєте багато проблем, переживань і страхів, але покладаєтеся лише на себе, маса тіла збільшується. Так організм намагається захиститися, щоб стати могутнішим і сильнішим. І що більше ми себе картаємо, то більш лякаємо своє тіло. Воно починає утримувати і нарощувати те, що є в запасі, — вагу.

Що та як ми їмо

Як полюбити себе, стати більш стрункою і щасливою

Часто вибір страв залежить від нашого способу життя і психологічного стану. Їжа для нас — щось набагато більше, ніж просто тамування голоду. З їжею ми пов’язуємо найнесподіваніші нюанси. Наприклад, солодке — це спроба подарувати собі частинку любові й тепла, а схильність до вегетаріанських страв — бажання внутрішньо очиститися, просвітліти.

Велике значення має і те, як ми їмо. Процес споживання їжі — сакральний. Коли їмо, ми виявляємо любов і турботу про себе. Якщо готуємо для себе із задоволенням, із корисних продуктів, вкладаємо у цей процес любов — наїдаємося меншою кількістю їжі. Найголовніше, що при цьому вдається уникнути відчуття важкості й почуття провини за те, що наситилися бозна чим. І навпаки, перекуси на бігу, насичення будь-якою їжею, що потрапила під руку, призведуть до збільшення маси тіла. Стиль поведінки за столом допоможе не лише поліпшити фігуру, а й отримати естетичне задоволення від споживання їжі.

Як можна легко схуднути

Як полюбити себе, стати більш стрункою і щасливою

Якщо в сім’ї або дружній компанії з’являється один товстун — починається ланцюгова реакція з набирання ваги, і вельми скоро всі стають більш габаритними.

Коли жінку долають тривоги, страхи чи стрес, вона збільшує обсяг їжі на 10%. Наприклад, коли втрачає роботу чи дізналася про зниження зарплати. Чому? Для тіла жінки властива така реакція — набирати вагу, щоб убезпечити себе. Тож треба добре подумати, перш ніж «заїдати» свої проблеми. Ліпше спробуйте їх ліквідувати. Якщо вже пізно, скористайтеся нашими порадами, як схуднути.

Порада 1

Як полюбити себе, стати більш стрункою і щасливою

Виділіть час для приготування смачної та корисної їжі. Беріть її з собою, щоб миттєве почуття голоду не спровокувало бажання з’їсти бодай що.

Порада 2

Як полюбити себе, стати більш стрункою і щасливою

Заведіть щоденник харчування. Не хитруйте і не забувайте про маленькі цукерки, що ви вхопили в салоні краси перед стрижкою, і два шматочки торта на дні народження колеги. Усе це обов’язково запишіть у щоденник.

Як полюбити себе, стати більш стрункою і щасливою

Порада 3

Як полюбити себе, стати більш стрункою і щасливою

Щовечора переглядайте щоденник. Якщо є порушення — наступного дня збільште прогулянку парком на кілька кілометрів або до тренувань у спортзалі додайте ще годинку. Коли підбиватимете підсумки минулого дня, порушення позначте червоним. Спробуйте проаналізувати, що вас підштовхнуло до порушення власних обіцянок.

Порада 4

Як полюбити себе, стати більш стрункою і щасливою

Навчіться відмовлятися від спокусливих пропозицій. Так ви рішуче скажете «ні» своїм зайвим кілограмам. У момент коливань уявіть нову привабливу сукню, яку ви хотіли вдягти на корпоратив. Адже через переїдання про неї доведеться забути.

Порада 5

Як полюбити себе, стати більш стрункою і щасливою

Дбайте про своє тіло. Повірте, ніхто в цьому не зацікавлений більше, ніж ви — ні відомий тренер, ні найкращий дієтолог.

Часом ми набираємо вагу навіть тоді, коли відчуваємо небезпеку поруч з іншою людиною, коли постійно доводиться захищатися від чиїхось нападок. Наше тіло швидко зчитує подібний стан і збільшує прошарок між нами і небезпечним «іншим». Тому важливо відстежувати емоції, розбиратися з причинами тривоги і боротися з наслідками.

Як полюбити себе, стати більш стрункою і щасливоюВправа «Будильник почуттів»

Заведіть будильник у вихідний день на певну годину. Але не вставайте, а просто переведіть стрілки на наступну годину. Ваше завдання — відстежити емоції, коли пробуджуєтеся. Кожен сигнал будильника фокусуватиметься на тілесних відчуттях. Треба їх відчути. Зверніть увагу на те, що відбувається з руками, плечима, головою, ногами.

Постарайтеся зрозуміти, які емоції і почуття долали. Негатив спробуйте продихати. Для цього розслабтеся, закрийте очі. Повільно вдихайте і видихайте протягом хвилини. Уявіть, де ця неприємна емоція сховалася в тілі. Можливо, гнів осів у печінці, а страх скував живіт або діафрагму. Закрийте очі, вдихніть і відчуйте, як викидаєте неприємну емоцію з організму. На видиху відпустіть її назавжди. Можете уявити цю емоцію у вигляді якогось кольору чи форми.

Як полюбити своє тіло

Як полюбити себе, стати більш стрункою і щасливою

Почніть нове життя просто зараз. Запишіть свою мету і план дій.

Коли у спортзалі чи вдома виконуєте вправи, не рухайтеся автоматично, усвідомлюйте красу свого тіла. Не сприймайте тіло лише як об’єкт перебудови. Не змушуйте себе голодувати й ходити у фітнес-центр, не зважаючи на стан і настрій.

Коли об’єднати тіло, думки та емоції, вийдуть не просто заняття спортом, а усвідомлена тілесно-орієнтована терапія. Особливо корисна вона для представників «сидячої» професії.

Якщо плануєте до літа стати більш стрункою, не будьте надто суворою. Дійте з любов’ю, уявляйте свою майбутню красу. Познайомтеся зі своїм тілом заново. Любіть його і будьте йому вдячні. Відповідь отримаєте одразу.

Якомога більше бувайте на природі. Гуляйте не менше ніж годину на день, але не стежте за годинником. Спробуйте забути про час — отримуйте задоволення!


Безплатний вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді