Норми списання комбікорму для відгодівлі свиней

UA RU
Автор
керівник експертної групи Експертус Головбух
Тим агропідприємствам, які займаються відгодівлею свиней необхідно знати особливості норм списання комбікорму. Разом із експертом з’ясуємо їх у статті

Встановлення норм списання комбікорму 

Коли встановлюєте норми списання комбікорму для його згодовування свиням, необхідно розробити і затвердити раціон харчування тварин залежно від способу відгодівлі, віку тварин тощо. Обов’язок із розроблення раціону годівлі покладіть на завідувача ферми, зоотехніка чи бригадира. Раціон — це технологічний документ, який дозволить встановити ліміт щоденного відпуску комбікормів на одну голову у фізичній масі. На законодавчому рівні норми відпуску комбікормів та інших кормів наразі не визначені.

Як відповісти на запит податківців: сім порад від Головбух Агро

Відомість витрати кормів (форма № ВЗСГ-9) 

Якщо вирощуєте свиней на тваринницьких фермах, то щоденний відпуск комбікормів зі складів на ферму проводьте за Відомістю витрати кормів (сільгоспоблік, форма № ВЗСГ-9, затверджена Наказом Мінагрополітики від 21.12.2007 № 929, далі — Наказ № 929). Відомість веде завідувач ферми, зоотехнік або бригадир на кожну ферму, за кожним видом (групою) тварин у суворій відповідності до раціонів їх годівлі. 

СКАЧАТИ ⤵️ 

форма № ВЗСГ-9

Відомість складайте у двох примірниках. Один примірник із підписом одержувача — підстава для списання кормів на відповідні групи тварин, другий — залишається у завідувача ферми як документ для обліку виданих кормів

Документування відпуску комбікорму (форма № ВЗСГ-8)

Відпустити комбікорм понад установлений ліміт має право дозволити лише керівник сільгосппідприємства або уповноважена на те особа після того як з’ясує причини понаднормового відпуску. Понадлімітний відпуск комбікормів оформіть Накладною (внутрігосподарського призначення) (сільгоспоблік, форма № ВЗСГ-8, затверджена Наказом № 929). 

СКАЧАТИ ⤵️

форма № ВЗСГ-8



зміст

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді