Фахівці ДФС наголошують, що торгівля алкогольними напоями повинна здійснюватися за наявності відповідних торговельних і складських приміщень.
Суб’єкт господарювання зобов’язаний забезпечити стан приміщень для роздрібної торгівлі алкогольними напоями згідно із санітарно-технічними, санітарно-гігієнічними, технологічними, протипожежними та іншими нормами, а також повинен передбачити можливість використання електронних платіжних засобів під час здійснення розрахунків за продані товари.
Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності
Така норма передбачена Правилами роздрібної торгівлі алкогольними напоями, затвердженими постановою КМУ «Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями» від 30.07.1996 № 854.
Суб’єкт господарювання повинен мати торговельне приміщення (будівлю) площею не менш як 20 кв. метрів, обладнане відповідним торговельно-технологічним устаткуванням (вітрини, прилавки, пристінні гірки тощо), охоронною і протипожежною сигналізацією, з достатнім освітленням, опаленням і вентиляцією, а у випадках, передбачених законодавством, забезпечити умови для застосування РРО, зберігання матеріальних цінностей.
Згідно зі статтею 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995 № 481/95- ВР роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.