За якою формою декларації звітувати з турзбору за І квартал 2019 року

ДФС нагадала, що база справляння турзбору — це загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 268.5.1 Податкового кодексу України.

Податкова декларація туристичного збору 2019

Наразі діє форма податкової декларації з турзбору, затверджена наказом Мінфіну від 09.07.2015 № 636 (далі — наказ № 636). Її розділ ІІ «Розрахунок податкових зобов'язань з туристичного збору» не передбачає рядків і граф для відображення розрахунку суми туристичного збору відповідно до нового порядку справляння туристичного збору.

Але за І квартал 2019 року звітуйте за старою формою декларації, затвердженою наказом № 636. Зокрема, заповніть рядок 3 стовпчика 5 «Нарахована сума збору за звітний квартал, усього».

Територіальні органи ДФС в Одеській області


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Декларація з туристичного збору

У консультації – як заповнювати податкову декларацію туристичного збору і зразок декларації з туристичного збору. Дотримайтеся алгоритму заповнення й уникніть помилок
20529

Туристичний збір в Україні: за якими правилами сплачувати

За якою ставкою справляти туристичний збір 2024, чи подавати декларацію, якщо діяльність не проводилася, які документи підтверджують звільнення від сплати туристичного збору, чи може туристичний збір сплатити туроператор, як бути з туристичним збором платнику єдиного податку — в огляді
37212

Запрошуємо на гостину, або Організація та облік готельних послуг

Як би там не було, а туризм в Україні розвивається — і внутрішній, й іноземний. Чи потребує діяльність готелів ліцензування? Як відобразити в обліку послуги готелів? Які податки вони мають сплачувати?
5368

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді