Які вимоги для місць зберігання спирту

Резервуари для зберігання спирту встановлюють на відкритій площадці або у приміщенні. Місткість резервуарів повинна забезпечувати зберігання передбаченого запасу спирту за сортами та кількістю.

Які вимоги для місць зберігання спирту

Первинка. Податки. Зарплата. Перевірки СПРОБУВАТИ БЕЗПЛАТНО ⚡️

Спирт можна зберігати в стальних бочках згідно з ГОСТ 13950 «Бочки стальные сварные и закатные с гофрами на корпусе. Технические условия», ГОСТ 6247 «Бочки стальные сварные с обручами катания на корпусе. Технические условия», металевих флягах згідно з ГОСТ 5037 «Фляги металлические для молока и молочных продуктов. Технические условия».

Спирт в невеликій кількості допустимо зберігати в бутлях згідно з ГОСТ 10117 «Бутылки стеклянные для пищевых жидкостей. Технические условия».

Бочки, фляги, бутлі повинні бути закупорені корками, опломбовані або опечатані підприємством-власником.

Заборонено зберігати спирт в стальній оцинкованій або алюмінієвій тарі, а також в тарі, властивості якої впливають на якість спирту(п. 2 розд. ІІІ Інструкції з приймання, зберігання, відпуску, транспортування та обліку спирту етилового, затвердженої наказом Мінагрополітики від 13.04.2009 № 264; далі – Інструкція № 264).

Відкриті площадки і закриті приміщення (спиртосховища) для зберігання спирту повинні відповідати вимогам, які встановлені чинним законодавством. Спиртосховища закритого типу будують з порогом, що забезпечує створення «басейну» вільним об’ємом більшим, ніж об’єм найбільшого резервуара, встановленого в даному спиртосховищі. Підлогу, поріг та стіни на висоту порога виконують з гідроізоляцією та з невеликим нахилом в бік, протилежний вхідним дверям, облагодженим приямком, насосом та комунікацією на випадок проливання спирту.

Площадка спиртосховища відкритого типу повинна мати тверде покриття, огорожу (обвалювання) земляним валом або суцільною стіною з негорючих матеріалів. Висота огорожі повинна бути на 0,2 м вищою, ніж розрахункова, для створення вільного об’єму всередині огорожі більшого, ніж об’єм найбільшого резервуара, встановленого на даній площадці.

У спиртосховищі забезпечують вільний зі всіх боків доступ до кожного резервуара для його огляду з можливістю встановлення драбин і площадок для роботи на кришці резервуара (відбір проб, замір рівня спирту тощо) (п. 3 та п. 4 Інструкції № 264).

До закладки на витримку коньячні спирти зберігають у дубовій тарі або нержавіючих чи емальованих ємкостях з дубовою клепкою (п. 3.1 Порядку ведення Єдиного державного реєстру місць зберігання та форми довідки про внесення місця зберігання до Єдиного державного реєстру, затвердженого наказом ДПА від 28.05.2002 № 251; далі – Порядок № 251)

Орендар спиртосховища (спиртобази) зберігає та обліковує спирт окремо від продукції орендодавця. У спиртосховищі (на спиртобазі) повинні бути належні умови для проведення інвентаризації та обліку спирту окремо орендарем і орендодавцем.

Спирт етиловий, коньячний і плодовий, спирт етиловий ректифікований виноградний, спирт етиловий ректифікований плодовий, спирт-сирець виноградний, спирт-сирець плодовий, спирт етиловий ректифікований денатурований, спирт етиловий денатурований (спирт технічний), абсолютований спирт, повинні зберігатися та обліковуватися роздільно (п. 3.2 Порядку № 251).

За інформацією ГУ ДПС у Чернігівській області


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Історичне збільшення податків: коментар експерта щодо законопроєкту № 11416-д

Доопрацьований законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.08.2024 № 11416-д ухвалила ВРУ. Розглянемо, що для платників податків наразі відомо
1538

Ставки акцизного податку на пальне, акцизний склад, проміжні продукти: вересневі зміни

Тримайте інформацію про ставки акцизного податку на пальне, що діють із 1 вересня, та новий критерій, коли не виникає акцизний склад. Про всі нововведення за Законом № 3878 читайте в огляді експерта
295

Акцизний податок 2024

Про акциз, особливості його нарахування за основними групами підакцизних товарів (алкоголь, тютюнові вироби, паливо, легкові автомобілі), оновлення щодо підакцизних товарів, акциз у роздрібних торговців тютюновими виробами, втрату підакцизних товарів в умовах воєнного стану – у цьому огляді
91008

Підакцизні товари в Україні 2024

Які товари потрапляють під оподаткування акцизом у 2024 році, про підакцизні товари та непідакцизні операції – у цьому огляді. Також про максимальні і мінімальні ціни на підакцизні товари в Україні, проблеми ідентифікації підакцизних товарів, штрафи за продаж підакцизних товарів неповнолітнім, ліцензування підакцизних товарів
55545

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді