Кабмін затвердив план евакуації бізнесу: встигніть подати заявку до кінця березня

Кабмін затвердив План невідкладних заходів з переміщення у разі потреби виробничих потужностей суб’єктів господарювання з територій, де ведуться бойові дії та/або є загроза бойових дій, на безпечну територію (розпорядження від 25.03.2022 № 246-р)

Подати заявку на евакуацію бізнесу можна до кінця березня.

План Кабміну щодо евакуації бізнесу передбачає:

1. Визначити перелік суб’єктів господарювання, які потребують або мають намір щодо переміщення на безпечну територію з територій, де ведуться бойові дії або є загроза бойових дій.

2. Визначити перелік вільних виробничих площ, які можуть використовувати переміщені підприємства, та створити для цього єдину базу даних (цифрову карту).

3. Підготувати пропозиції щодо спрощення порядку передачі в оренду державного та комунального майна.

4. Сприяти оперативному виділенню рухомого складу залізниць для перевезення виробничого обладнання підприємств, зокрема за поданням обласних військових адміністрацій.

5. Розробити механізм відшкодування вартості перевезення майна підприємств і затвердити тарифи на перевезення АТ «Укрпошта» без складання окремих кошторисів.

6. Забезпечити оперативне підключення виробничих потужностей переміщених підприємств до газо-, водо-, електропостачання та інших інженерних комунікацій.

7. Опрацювати питання надання компенсацій підприємствам за підключення до електропостачання.

8. Опрацювати питання щодо перенесення строку сплати відсотків за кредитами/позиками, що їх надали вітчизняні банки переміщеним підприємствам з метою відновлення виробництва.

9. Опрацювати можливість формування замовлення для військово-промислового комплексу, а також вирішення питань щодо критичного імпорту окремих товарів.

10. Опрацювати питання спрощення процедур надання/передання земельних ділянок для розміщення виробничих потужностей підприємств

За інформацією КМУ

Шановні бухгалтери, редакція «Головбух» працює для вас. Відновили випуск електронних журналів, відповідаємо на запитання ваших колег, готуємо матеріали, які допоможуть економіці нашої країни та всім, хто працює в умовах військового стану. Передплачуйте е-журнал «Головбух» в інтернет-магазині. Підтримуймо економіку України разом! Будьмо на зв’язку щодня.


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити

Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
33051

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19842

Рахунок-фактура: зразок

Маєте справу з рахунком-фактурою у внутрішніх операціях чи інвойсом у ЗЕД — пам’ятайте, що не кожен рахунок має статус первинного документа, і не за кожним рахунком відбувається оплата. Які умови треба виконати, аби рахунок вважався первинним документом, рахунок фактура бланк — у консультації
186476

Заяви щодо ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном

У статті: ► заява на отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем 2024 бланк ► алгоритми заповнення заяв у різних випадках ► зразок заяви щодо ліцензії на право роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном
61839

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді