Акт списання медикаментів зразок

UA RU
Автор
експерти об'єднаної редакції Експертус Головбух
Скачайте зразок акта на списання медикаментів, бланк акта списання медикаментів. Також ми підготували універсальний алгоритм для списання лікарських засобів

 

Лікарські засоби приносять користь тільки в межах певного терміну придатності. Однак, після його закінчення вони мають бути вилученими з обігу. Регулюється даний процес Правилами утилізації та знищення лікарських засобів, наказ МОЗ від 24.04.2015 № 242 (даліПравила № 242).

При закінченні терміну використання списання лікарських засобів невідворотне, оскільки подовжувати термін придатності заборонено (п. 2 Правил № 242).

Крім прострочення може бути й ще одна причина списання медикаментів – заборона їх обігу, наприклад, органами державного контролю (п. 3 Правил № 242).

Списання медикаментів здійснюється через передачу спеціальним службам. Однак, перед цим треба оформити спеціальний акт на списання лікарських засобів, форма якого наведена у додатку до згаданих Правил № 242 (додаток 1). Хоча якщо ознайомитися з його формою, то даний документ підтверджує не саме списання, а всього лише фіксує наявність медикаментів, що не підлягають подальшому використанню. На основі Акта списання осносновних засобів лише вилучається з обігу.

Зразок акта на списання медикаментів

Щоб спростити вашу роботу, тримайте зразок. Вам залишилося тільки скачайти, та замінити дані на свої.

Акт списання медикаментів зразок

СКАЧАТИ ЗРАЗОК АКТА СПИСАННЯ МЕДИКАМЕНТІВ

Щодо остаточного списання, то потрібна ще форма з додатку 2 Правил № 242, яка містить інформацію про передачу медикаментів на подальше знешкодження.



зміст

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді