Як розраховувати середню зарплату з 29 квітня або як воєнний стан змінив Порядок № 100

Колеги, читайте коментар експерта до Порядку № 100. За його допомогою зможете швидко обчислити середню зарплату на підприємствах, де через бойові дії змушені переривати діяльність.

Як розраховувати середню зарплату з 29 квітня або як воєнний стан змінив Порядок № 100

Законодавчий тил в умовах війни необхідний. Адже економіка має працювати, наскільки це можливо у кожному регіоні. І навіть дрібні, на перший погляд, зміни працюють на захист найманих працівників.

Хоч які запровадили зміни, завжди знайдеться той, хто скаже: не на часі. Ми зазвичай не дискутуємо із цього, а натомість покажемо і пояснимо суть нововведень. Сьогодні говоримо про зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.1995 № 100, які запрацювали із 29 квітня. Їх вніс уряд постановою від 26.04.2022 № 486. Ці зміни покликані допомогти обчислити середню зарплату на підприємствах, які через бойові дії змушені переривати діяльність.

Як розраховувати середню зарплату з 29 квітня або як воєнний стан змінив Порядок № 100

Закріпимо всі знання про розрахунок середньої зарплати в умовах війни на безплатному вебінарі, який відбудеться 11 травня 2022 року об 11:00. Зарезервуйте собі місце, щоб не пропустити захід та отримати сертифікат.

Як розрахувати середню зарплату в умовах війни

ЗАРЕЗЕРВУВАТИ МІСЦЕ НА ВЕБІНАРІ⏩


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19859

Страховий стаж для виходу на пенсію

У статті експерт розкаже все про страховий стаж для виходу на пенсію. Зручні таблиці допоможуть, коли постали перед потребою, як визначити страховий стаж для пенсії
115499

Резерв премій за підсумками року: створюємо та коригуємо

Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
7490

Індекс інфляції на 2024 рік

У статті знайдете актуальний індекс інфляції та індекс споживчих цін 2024 у таблицях
196758

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді