Набрали чинності зміни до порядку працевлаштування іноземців

Іноземні гіг-спеціалісти надаватимуть послуги резидентам Дія Сіті без отримання дозволу на працевлаштування

Кабмін ухвалив порядок працевлаштування іноземців

Оплата праці в умовах повітряних тривог і відключення світла

Постанова КМУ від 24.01.2023 р. № 68

Кабмін затвердив технічний опис, зразок бланка, форми заяв на отримання, внесення змін та продовження строку дії дозволу на застосування в Україні праці іноземців та осіб без громадянства (постанова КМУ від 24.01.2023 № 68; далі — постанова № 68)).

Під час воєнного стану резиденти Дія Сіті отримуватимуть роботи/послуги від гіг-спеціалістів з числа іноземців та осіб без громадянства за гіг-контрактами без отримання дозволу на працевлаштування в Україні.

Бланки дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні, що їх видали до 28.01.2023, будуть чинними протягом строку, на який їх видали.

Постанова № 68 набрала чинності 28.01.2023 — це день, коли її опублікував «Урядовий кур’єр».

Водночас Мінсоцполітики визнало таким, що втратив чинність свій наказ від 29.07.2015 № 779, яким затверджував Технічний опис та зразок бланка дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні. Відповідний наказ Мінсоцполітики від 18.01.2023 № 23 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

 


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Держбюджет 2025

14 вересня 2024 року Уряд затвердив проєкт Держбюджету на 2025 рік. Законопроєкт зареєстрували за № 12000. Це вже третій бюджет країни за час повномасштабного вторгнення рф із найбільшими видатками та дефіцитом бюджету за всю історію країни. Проте Уряд запевняє, що бюджет є збалансованим. На які показники він спирається та що очікує українців в умовах воєнного стану — в огляді
28

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19927

Страховий стаж для виходу на пенсію

У статті експерт розкаже все про страховий стаж для виходу на пенсію. Зручні таблиці допоможуть, коли постали перед потребою, як визначити страховий стаж для пенсії
115910

Резерв премій за підсумками року: створюємо та коригуємо

Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
7498

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді