Критерії важливих підприємств для бронювання військових у сфері освіти і науки

Міносвіти наказом від 17.03.2023 № 296 затвердило Критерії, за якими визначатимуть підприємства, установи і організації, які мають важливе значення для галузі нацекономіки у сфері освіти і науки

Критерії важливих підприємств для бронювання військових у сфері освіти і науки

Найкращий помічник для вас: система «Експертус Головбух»

Наказ Міністерство освіти і науки України від 17.03.2023 № 296

Підставою для прийняття рішення про визначення підприємства, установи і організації, яке має важливе значення для галузі нацекономіки у сфері освіти і науки, є відповідність одному або більше критеріям, затвердженим наказом МОН від 17.03.2023 № 296.

Такими критеріями є:

1. Виконання завдань щодо реалізації державної політики у сферах, що належать до компетенції МОН.

2. Виконання завдань щодо адміністрування, забезпечення ведення та функціонування, технічної підтримки Єдиної державної електронної бази з питань освіти, Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту, інших електронних баз даних та реєстрів, інформаційних систем, електронних ресурсів та сервісів у сферах, що належать до компетенції МОН.

3. Виконання завдань щодо підготовки здобувачів освіти за держзамовленням.

4. Виконання завдань щодо наукового та методичного забезпечення освіти, координації певного складника системи освіти (напряму складника системи освіти) на загальнодержавному рівні.

5. Забезпечення проведення всеукраїнських та/або міжнародних заходів, спрямованих на реалізацію держполітики у сфері освіти, у тому числі заходів національно-патріотичного виховання, фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та спортивних змагань.

6. Виконання (розроблення) секретних науково-дослідних, дослідно-конструкторських та інших наукових робіт та наявність спецдозволу на провадження діяльності, пов'язаної з державною таємницею.

7. Виконання завдань та/або функцій, що передбачені законами України, іншими нормативно-правовими актами, міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана ВРУ, що не можуть бути делеговані, передані на виконання іншим підприємствам відповідно до законодавства у сфері освіти і науки.

8. Виконання прикладних наукових досліджень з розроблення наукових засад держполітики у сфері освіти і науки.

9. Виконання науково-технічних (експериментальних) розробок за держзамовленням на науково-технічні (експериментальні) розробки та науково-технічну продукцію.

10. Належність наукової установи за результатами проходження останньої держатестації до I класифікаційної групи.

11. Підприємство (установа, організація) є відповідальним за збереження наукового об'єкта, що включений до Держреєстру наукових об'єктів, що становлять національне надбання.

12. Підприємство (установа, організація) включили до Держреєстру наукових установ, яким надається підтримка держави.

13. Підприємство (установа, організація) здійснює управління об'єктом критичної інфраструктури у секторі «Наукові дослідження та розробки».

14. Підприємство (установа, організація) здійснює діяльність з реалізації проєктів у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності, спрямованих на національно-патріотичне, військово-патріотичне виховання та/або громадянську освіту.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 11.04.2023 документ не публікували.


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Держбюджет 2025

14 вересня 2024 року Уряд затвердив проєкт Держбюджету на 2025 рік. Законопроєкт зареєстрували за № 12000. Це вже третій бюджет країни за час повномасштабного вторгнення рф із найбільшими видатками та дефіцитом бюджету за всю історію країни. Проте Уряд запевняє, що бюджет є збалансованим. На які показники він спирається та що очікує українців в умовах воєнного стану — в огляді
56

Реєстрація ФОП 2024

Реєстрація ФОП є важливим кроком для тих, хто планує розвивати свій бізнес в Україні. Ця процедура містить кілька етапів, як-от підготовку документів, подання заяви та отримання відповідних дозволів. Після успішної реєстрації ФОП отримує право провадити підприємницьку діяльність, а також користується низкою податкових та правових переваг. Важливо дотримати всіх вимог, щоб провести успішну реєстрацію ФОП
43511

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити

Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
33179

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19929

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді