Порядок подання заяви № 3-РВ про виключення з реєстру волонтерів

Виключення волонтера з Реєстру волонтерів за Заявою № 3-РВ не обмежує можливості його повторного включення до Реєстру волонтерів

Порядок подання заяви № 3-РВ про виключення з реєстру волонтерів

Реєстр волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації (далі — Реєстр волонтерів) формує і веде ДПС, та оприлюднює на своєму офіційному вебпорталі.

Порядок формування та ведення Реєстру волонтерів затвердив Мінфін наказом від 30.10.2014 № 1089; далі — Порядок № 1089.

Волонтера з Реєстру волонтерів виключають на підставі заяви про виключення з Реєстру волонтерів АТО та/або здійснення заходів із забезпечення НБО за формою № 3-РВ (далі Заява № 3-РВ). Її форма наведена у додатку 4 до Порядку № 1089.

Заяву № 3-РВ подає волонтер до територіального органу ДПС у паперовій або електронній формі у такому самому порядку, як і при включенні до Реєстру волонтерів.

Заяву в електронній формі фізична особа – благодійник подає засобами Порталу Дія, Електронного кабінету або технічними засобами електронної комунікації (пп. 2.1 та 2.2 розд. ІІ Порядку № 1089).

У Заяві № 3-РВ фізособа-благодійник зазначає дату припинення діяльності як волонтера, яка не може бути пізніше дати подання такої заяви (абз. 2 п. 3.1 розд. ІІІ Порядку № 1089). Якщо таку дату в заяві не зазначити, то дата припинення діяльності фізичної особи як волонтера, що відповідає даті подання заяви (п. 3.5 розд. ІІІ Порядку № 1089).

У разі отримання Заяви № 3-РВ територіальний орган ДПС протягом одного робочого дня виключає волонтера з Реєстру волонтерів (п. 3.2 розд. ІІІ Порядку № 1089).

Рішення про виключення з Реєстру волонтерів оформляють за формою № 5-РВ (додаток 5 до Порядку № 1089).

Протягом одного робочого дня, що настає за днем виключення волонтера з Реєстру волонтерів, територіальний орган ДПС направляє один примірник Рішення № 5-РВ за місцем проживання фізичної особи, зазначеним у Реєстрі волонтерів, розміщує примірник рішення в е-формі в Електронному кабінеті.

Датою виключення з Реєстру волонтерів є дата внесення відповідного запису до Реєстру волонтерів (п. 3.6 розд. ІІІ Порядку № 1089).

На вебпорталі ДПС розмістили електронну форму Заяви № 3-РВ за ідентифікатором F1308401.

За інформацією ДПС у Закарпатській області


Безплатний вебінар Авто на підприємстві

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли виникає податкова застава та як її позбутися

Несплата, прострочення податкових платежів. Що далі? Звичайно, це вже та ситуація, яку краще не допускати. Однак у господарському житті все можливо, як свідомо, так і через необачність. А далі – податкова застава, з першого ж дня податкового боргу. Що це значить? Які обмеження на операції з майном підприємства виникають та як позбутися податкової застави? Відповіді на питання – у цьому огляді
14783

Як дізнатися про податковий борг

Платникам податків відомо, що несплата податків у встановлені строки спричиняє податковий борг. Найважливіша інформація про податковий борг ― у консультації
38172

Податковий агент

Усі працюючі сплачують зі своєї зарплати податки, часто навіть не знаючи про їхні суми, тому що за них усе роблять податкові агенти. Хто ці податкові агенти? І які ще податки, крім зарплатних, вони сплачують?
12619

Форма № 1-ОПП: зразок заповнення

Облік платника податку в ДПС вимагає від нього подачу про себе актуальної інформації, наприклад, про зміну головного бухгалтера. У такому разі знадобиться форма 1-ОПП. Коли подавати таку форму, алгоритм її заповнення та зразок форми 1-ОПП при зміні бухгалтера — у консультації
125292

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді