Іноземець прибув у відрядження в Україну: чи є він платником туристичного збору

162

Запитання

Чи є платниками туристичного збору іноземці, які прибули у відрядження?

Відповідь

Фізичні особи — іноземці, які прибули у відрядження та не мають статусу резидента, є платниками туристичного збору.

Водночас не можуть бути платниками туристичного збору фізичні особи – іноземці, які мають статус резидента у визначенні підпунктом «в» підпункту 14.1.213 Податкового кодексу України, та прибули у відрядження або тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму.

За інформацією ДПС у Запорізькій області


Бухгалтерський вебінар

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Закон № 3813: податок на прибуток, ТЦУ, ПДФО і туристичний збір

Закон № 3813, яким депутати внесли чергові зміни до Податкового кодексу України (ПК), опублікований у «Голосі України» 25.07.2024. Більшість змін, що в ньому передбачені, за винятком окремих положень, запрацює з першого числа наступного місяця після місяця його опублікування. Тобто з 01.08.2024.
471

Декларація з туристичного збору

У консультації – як заповнювати податкову декларацію туристичного збору і зразок декларації з туристичного збору. Дотримайтеся алгоритму заповнення й уникніть помилок
21389

Туристичний збір в Україні: за якими правилами сплачувати

За якою ставкою справляти туристичний збір 2024, чи подавати декларацію, якщо діяльність не проводилася, які документи підтверджують звільнення від сплати туристичного збору, чи може туристичний збір сплатити туроператор, як бути з туристичним збором платнику єдиного податку — в огляді
39623

Запрошуємо на гостину, або Організація та облік готельних послуг

Як би там не було, а туризм в Україні розвивається — і внутрішній, й іноземний. Чи потребує діяльність готелів ліцензування? Як відобразити в обліку послуги готелів? Які податки вони мають сплачувати?
5586