Як заповнити колонку 3 додатка до декларації з туристичного збору

422

Запитання

Яким чином заповнюється колонка 3 «Загальна кількість діб розміщення у місцях проживання (ночівлі)» розд. І додатка до декларації з туристичного збору?

Відповідь

Податкову декларацію з туристичного збору затвердив Мінфін наказом від 09.07.2015 № 636.

Її форма передбачає заповнення додатка «Розрахунок № податкового зобов’язання з туристичного збору» (далі — Додаток), який є її невід’ємною частиною, в тому числі колонки 3 «Загальна кількість діб розміщення у місцях проживання (ночівлі)» розділу І «Розрахунок податкових зобов’язань».

Згідно з приміткою 6 інформації до Додатка у колонці 3 зазначається загальна кількість діб проживання (людино-діб) за весь звітний період. Людино-доба — день, проведений особою в місці проживання (ночівлі).

Місце (ліжко-місце) — частина площі номера з ліжком, постільною білизною, рушниками та іншим інвентарем відповідно до категорії готелю, призначена та придатна для проживання однієї особи (п. 1.3 розд. 1 Правил користування готелями й аналогічними засобами розміщення та надання готельних послуг, затверджених наказом Державної туристичної адміністрації України від 16.03.2004 № 19).

Тож, при заповненні колонки 3 Додатка до Декларації зазначайте загальну кількість діб проживання (людино-діб) за весь звітний період по всіх місцях (ліжко-місцях) у розрізі внутрішнього та в’їзного туризму. При цьому не враховуйте осіб, які не є платниками туристичного збору згідно з підпунктом 268.2.2 Податкового кодексу України та які надали копії відповідні документів, що підтверджують їх належність до кола таких осіб.

Водночас, у разі погодинного розміщення туристичний збір розраховуйте для кожного проживаючого (платника туристичного збору) з базою оподаткування — одна доба.

За інформацією ДПС у Закарпатській області


Вебінар для бухгалтера

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Декларація з туристичного збору

У консультації – як заповнювати податкову декларацію туристичного збору і зразок декларації з туристичного збору. Дотримайтеся алгоритму заповнення й уникніть помилок
20529

Туристичний збір в Україні: за якими правилами сплачувати

За якою ставкою справляти туристичний збір 2024, чи подавати декларацію, якщо діяльність не проводилася, які документи підтверджують звільнення від сплати туристичного збору, чи може туристичний збір сплатити туроператор, як бути з туристичним збором платнику єдиного податку — в огляді
37212

Запрошуємо на гостину, або Організація та облік готельних послуг

Як би там не було, а туризм в Україні розвивається — і внутрішній, й іноземний. Чи потребує діяльність готелів ліцензування? Як відобразити в обліку послуги готелів? Які податки вони мають сплачувати?
5368