Як заповнити рядок «податковий період» уточнюючої декларації з туристичного збору

462

Запитання

Яким чином заповнити рядок 2 «податковий період» податкової декларації з туристичного збору та рядок 1 «податковий період» додатка до декларації у разі подання декларації з типом «Уточнююча»?

Відповідь

Національна сертифікація бухгалтерів — 2024

Податкову декларацію з туристичного збору затвердив Мінфін наказом від 09.07.2015 № 636 (далі — Декларація). Передбачили заповнення реквізиту «податковий період» у рядку 2 заголовної частини Декларації та рядку 1 заголовної частини «Розрахунку № податкових зобов’язань з туристичного збору» (далі — додаток) до Декларації.

Рядок 2 «податковий період» Декларації складається з рядків 2.1 «звітний» та 2.2 «що уточнюється».

У разі подання Декларації з типом «Уточнююча», квартал, який уточнюєте, та рік, квартал якого уточнюєте, зазначайте у рядку 2.2 Декларації. При цьому, рядок 2.1 не заповнюйте.

Згідно з приміткою 3 інформації до Декларації періодом, що уточнюють, вважають період, за який платник самостійно узгоджує суму податкового зобов’язання у зв’язку з самостійним виявленням помилки у раніше поданій Декларації, що уточнює.

Рядок 1 «податковий період» додатка до Декларації складається з рядків 1.1 «звітний» та 1.2 «що уточнюється».

У разі подання додатка до Декларації з типом «Уточнююча», у рядку 1.2 зазначайте квартал, який уточнюєте, рік, квартал якого уточнюєте. У полі «Реєстраційний номер Декларації в контролюючому органі, що уточнюється» вказуйте номер, за яким зареєстрували в контролюючому органі Декларацію, показники якої уточнюєте (виправляєте), — останньої поданої Декларації за відповідний податковий період, що уточнюєте по відповідній території територіальної громади.

Значення рядка 1.2 додатка до Декларації має дорівнювати значенню рядка 2.2 Декларації, а значення поля «Реєстраційний номер Декларації в контролюючому органі, що уточнюється» додатка до Декларації має дорівнювати значенню поля «Реєстраційний номер Декларації в контролюючому органі, що уточнюється» рядка 1 заголовної частини Декларації.

При цьому, якщо подаєте Декларацію з типом «Уточнююча» (у рядку 1 Декларації позначка «Уточнююча» та заповнений рядок 2.2), то додаток до Декларації не можете надати із заповненим рядком 1.1.

ЗІР, категорія 125.04

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Декларація з туристичного збору

У консультації – як заповнювати податкову декларацію туристичного збору і зразок декларації з туристичного збору. Дотримайтеся алгоритму заповнення й уникніть помилок
19584

Туристичний збір в Україні: за якими правилами сплачувати

За якою ставкою справляти туристичний збір 2024, чи подавати декларацію, якщо діяльність не проводилася, які документи підтверджують звільнення від сплати туристичного збору, чи може туристичний збір сплатити туроператор, як бути з туристичним збором платнику єдиного податку — в огляді
34435

Запрошуємо на гостину, або Організація та облік готельних послуг

Як би там не було, а туризм в Україні розвивається — і внутрішній, й іноземний. Чи потребує діяльність готелів ліцензування? Як відобразити в обліку послуги готелів? Які податки вони мають сплачувати?
4970