Подайте документи до 15 листопада, щоб отримати дотацію для відновлення роботи насосних станцій

Автор
провідний експерт з податкового обліку Експертус Головбух, канд. екон. наук, Київ
Уряд визначив, як агровиробникам цьогоріч надаватимуть дотації для відновлення роботи насосних станцій для зрошення земель. Час на подання документів спливає 15.11.2022 року, тож не проґавте шанс скористатися бюджетними грошима.
СКАЧАТИ Зразок наказу про облікову політику для агропідприємства

Мінагрополітики повідомило, що Кабмін Постановою від 30.08.2022 № 973 визначив механізм надання дотацій агровиробникам для відновлення роботи насосних станцій, що використовуються для зрошення земель.

Урядовці внесли зміни до Порядку, затвердженого постановою КМУ від 08.07.2022 № 77 та Порядку, затвердженого постановою КМУ від 11.10.2021 № 1070. Зміни передбачають механізм надання держпідтримки:

  • сільгосптоваровиробникам, які використовують меліоровані землі та провадять сільськогосподарську діяльність із застосуванням гідротехнічної меліорації (далі — сільгосптоваровиробники);
  • організаціям водокористувачів, яким передані у власність насосні станції (далі — організації водокористувачів).

Також визначили процедури подання документів, їх розгляду комісією, прийняття рішення щодо виплати бюджетної дотації та механізм спрямування коштів.

Крім того, Постановою від 30.08.2022 № 974 урядовці визначили показники продуктивності насосної станції, яка передана у власність організації водокористувачів. Цей документ передбачає, що організація водокористувачів має право на бюджетну дотацію на передану їй у власність насосну станцію у разі, коли така насосна станція має певний відповідний рівень продуктивності.

Детально про алгоритм отримання дотації в журналі «Головбух Агро»

req.jpg

Хто може отримати
Яка дотація для сільгосптоваровиробників
Яка дотація для організацій водокористувачів
Яку максимальну суму можна отримати

Коли отримаєте кошти

 

 

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді