Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам

Автор
експерт із соціального страхування
На зразку покажемо, як заповнити та подати до ПФУ повідомлення про виплату коштів застрахованим особам

Отримавши від ПФУ фінансування, обов’язково дотримайте строків виплати допомоги працівникам. Їх визначає частина 2 статті 24 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV. У такі самі строки перерахуйте виплати потерпілим на виробництві.

Отож лікарняні виплачуйте у найближчий після призначення допомоги день, коли виплачуєте заробітну плату. Цієї норми дотримати вдається не завжди. Адже роботодавець має 5 робочих днів, щоб подати заяву-розрахунок, а ПФУ — 3, щоб її розглянути. Разом виходить 8 робочих днів.

Ми радимо орієнтуватися на найближчий строк виплати зарплати із дня отримання коштів. А от допомогу на поховання виплачуйте не пізніше наступного робочого дня після того, як надійшли кошти з ПФУ.

Подати повідомлення про виплату коштів застрахованим особам маєте обов’язково, винятків Порядок фінансування не передбачає. Це обов’язок страхувальника. Тож протягом місяця із дня виплати надішліть до ПФУ повідомлення про те, що застрахована особа отримала кошти.

Подати повідомлення можете:

  • в електронному вигляді з використанням КЕП;
  • на папері — листом із повідомленням про вручення;
  • у паперовому/електронному вигляді безпосередньо до робочого органу ПФУ.

⚡ Лікарняні: нарахування і оплата

Повідомлення про виплату коштів надішліть до ПФУ протягом місяця із дня, коли застрахована особа отримала страхову виплату.

Майте на увазі, подати таке повідомлення в електронному вигляді можете тільки після того як від ПФУ надійшли кошти для здійснення страхової виплати. До того як отримали кошти відповідна функція в електронному кабінеті не активна.

Зауважте, якщо ПФУ не отримає інформації про виплату коштів застрахованим особам упродовж трьох місяців із дня, коли перерахував фінансування, на роботодавця очікує перевірка.

ЗРАЗОК Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам

СКАЧАТИ ЗРАЗОК ⏩


Безплатний вебінар Авто на підприємстві

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді