Акт на вихід і сортування добового молодняку птиці (ф. № ПБАСГ-5)

Автор
експерт з обліку та оподаткування
Тримайте бланк Акту на вихід і сортування добового молодняку птиці (ф. № ПБАСГ-5), за допомогою якого оформите процес сортування добового молодняку

Сортування яєць в цеху інкубації – складова процесу інкубації.

Сортування яєць документально оформлюють Актом на сортування яєць в цеху інкубації (для спеціалізованих господарств) (форма № ПТ-9). Його складають члени комісії в одному примірнику.

Яйця, що надійшли в цех інкубації зі складу, від батьківського стада птиці, від постачальників тощо, сортують на предмет їхньої можливої інкубації.

Яйця, придатні для інкубації, сортують по масі, товщині шкаралупи, консистенції білка, пігментації білка й з урахуванням якісних показників розкладаються по лотках для закладки в інкубатор.

Товарні (харчові) і непридатні для інкубації яйця (насічка, бій, кров’яні) передають на склад для реалізації або повернення постачальникові.

Яйця, непридатні для інкубації й харчових цілей, але які можуть бути використані для кормових цілей, указують в акті окремим рядком.

Акт підписує:

  • начальник цеху інкубації,
  • оператор,
  • сортувальник.

Потім його передають до бухгалтерії для записів у регістрах бухгалтерського обліку.

Сортування добового молодняку птиці – заключний етап процесу інкубації.

Сортування добового молодняку документально оформлюють Актом на вихід і сортування добового молодняку птиці (форма № ПБАСГ-5), що затверджений наказом Мінагрополітики від 21.02.2008 № 73.

Увага! Акт - підстава для оприбуткування виведеного поголів’я молодняк.

Акт складає начальник цеху інкубації або зоотехнік спеціалізованого птахівничого господарства і птахофабрики при прийманні одержаних/виведених пташенят у результаті інкубації в день виводу пташенят. Виходячи із кількості закладених на інкубацію яєць та виведених пташенят, визначають відсоток виходу пташенят.

В акті також відображають якісні характеристики виведеного молодняку - кількість здорових, слабких або непридатних.

Акт підписує:

  • керівник структурного підрозділу/начальник цеху інкубації,
  • зоотехнік,
  • старший оператор,
  • оператор.

Дані акту використовують для обліку руху птиці за зазначеними в ньому обліковими групами і списання відходів.

Акт на вихід і сортування добового молодняку птиці (ф. № ПБАСГ-5)

СКАЧАТИ

Знижки на передплату бухгалтерських виданьСкористайтеся нагодою та отримайте знижки на передплату професійних е-журналів «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також експертно-правової системи «Експертус Головбух»!

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді