Наказ про стан військового обліку на підприємстві 2024

UA RU
За нашим зразком складіть наказ про стан військового обліку за 2023 рік і завдання з військового обліку на 2024 рік

Наказ про стан військового обліку на підприємстві 2024

Працівник повернувся до роботи після військової служби: відпустки, лікарняні, пільги

Усі державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації незалежно від підпорядкування та форми власності щороку до 1 лютого видають наказ/розпорядження про стан військового обліку за минулий рік та завдання на наступний рік на підставі звітів, результатів вжитих заходів і перевірок стану військового обліку в минулому році відповідно до компетенції. Такий обов’язок закріплений в абзаці четвертому пункту 72 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затверджений постановою КМУ від 30.12.2022 № 1487 (даліПорядок № 1487).

Наказом:

  • визначають завдання щодо методичного забезпечення військового обліку, підвищення кваліфікації осіб, відповідальних за ведення військового обліку, інші заходи щодо поліпшення стану військового обліку. Ця інформація обов’язкова для всіх підприємств;
  • затверджують плани перевірок стану військового обліку. Цю інформацію зазначають лише підприємства, у сфері управління яких перебувають, яким підпорядковані, підконтрольні інші підприємства.

Державні органи щороку до 10 лютого подають витяг із наказу/розпорядження до Генштабу ЗСУ.

Зразок наказу про стан військового обліку

Наказ про стан військового обліку на підприємстві 2024

СКАЧАТИ

У 2023 році стало очевидно, що відповідальні за ведення військового обліку на всіх підприємствах мають підвищити кваліфікацію. Це завдання визначили в наказі за минулий рік. Частина підприємств уже підвищила кваліфікацію працівників або запланувала захід на 2024 рік.

Що обов’язково маєте визначити у наказі про стан військового обліку

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді