Книга обліку руху тварин і птиці на фермі (форма № ПБАСГ-12)

UA RU
Автор
експерт з обліку та оподаткування
У 2021 році Книгу обліку руху тварин і птиці на фермі (сільгоспоблік, форма № ПБАСГ-12) змінювали востаннє. У статті дізнаєтеся, які саме корективи внесли у форму, а також знайдете актуальний бланк
Як викупити землю, що перебуває у постійному користуванні

Наказом Мінекономіки від 06.01.2021 № 19 підкоригували Методичні рекомендації щодо застосування спеціалізованих форм первинних документів з обліку довгострокових та поточних біологічних активів в сільськогосподарських підприємствах, затверджених наказом Мінагрополітики від 21.02.2008 № 73.

Що змінили:

  • у пункті 4.2.10 Методичних рекомендацій «Складання Книги обліку руху тварин і птиці на фермі (форма № ПБАСГ-12)» уточнили:

У другій частині книги рекомендується відображати вибуття тварин і птиці за каналами: продаж (переробним підприємствам, за іншими каналами тощо), переведення до інших груп, переведення до основного стада (було — переведення до інших груп та до основного стада), переведення на інші ферми, забій та падіж.

  • у таблиці Книги обліку руху тварин і птиці на фермі за формою № ПБАСГ-12 виключили стовпці 19 та 20. У зв'язку з цим стовпці 21 - 34 вважають відповідно стовпцями 19 – 32.

Книга обліку руху тварин і птиці на фермі (Сільгоспоблік, форма № ПБАСГ-12) БЛАНК

Книга обліку руху тварин і птиці на фермі (далі – Книга) використовується на сільськогосподарському підприємстві для щоденного встановлення обсягів руху тварин та птиці. Відповідальними за ведення Книги є завідувач ферми або бригадир.

На сільгосппідприємстві, що займається тваринництвом чи птахівництвом не обійтися без форми № ПБАСГ-12. Вести її маєте за групами тварин та птахів.

Книга складається із двох частин: у першій вказують інформацію стосовно надходження тварин та птиці, а у другій відображають їх вибуття.

Основне призначення книги – відстежувати рух тварин упродовж звітного місяця на фермі.

Книга обліку руху тварин і птиці на фермі (Сільгоспоблік, форма № ПБАСГ-12)

СКАЧАТИ ФОРМУ ⤵️

 



зміст

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді