Як аграрію відзвітувати за землю в 2022 році

UA RU
21 лютого — це гранична дата у 2022 році, щоб відзвітувати за землю аграріям-платникам плати за землю. Впоратися із заповненням декларації допоможуть підказки експерта.

⚡️Закон № 1914: нові підстави для земподатку та індексація НГО земель

Використовуйте податкову декларацію з плати за землю, затверджену наказом Мінфіну від 16.06.2015 № 560, щоб відзвітувати за 2022 рік.

Як аграрію відзвітувати з плати за землю

⚡️ЯК ВІДЗВІТУВАТИ БЕЗ ПОМИЛОК⚡️

Коли аграріям відзвітувати за землю в 2022 році

Не пізніше ніж 20 лютого поточного року подають до ДПС за місцезнаходженням земельної ділянки Декларацію на поточний рік. Річну суму слід розбити на рівні частки за місяцями (п. 286.2 ПКУ).

Увага: у 2022 році відзвітуйте не пізніше ніж 21 лютого (20 лютого — вихідний день).

Податківці інформують, що «до 20 лютого поточного року триватиме кампанія декларування земельного податку та орендної плати за користування земельними ділянками державної та комунальної власності на 2022 рік». Тож обачливим платникам радимо відзвітувати завчасно.

Якщо подасте річну Декларацію, подавати щомісячні Декларації не треба.

Разом із першою Декларацією (фактичний початок діяльності як платника плати за землю) подайте витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку (НГО) земельної ділянки. Надалі такий витяг подавайте у разі затвердження нової НГО землі.

Витяг із технічної документації про НГО землі подавайте на паперових носіях, навіть якщо подаєте Декларацію в електронному вигляді (ЗІР, категорія 111.05).

Якщо не подасте витяг із технічної документації про НГО землі, відмовити у прийнятті Декларації вам не зможуть. Адже такий витяг має інформаційний характер і не є додатком до Декларації (ЗІР, категорія 111.05).

Як аграрію заповнити розділ І декларації з плати за землю з відміткою «земельний податок»

Як заповнити розділ І декларації з плати за землю з відміткою «земельний податок»

СКАЧАТИ ПАМ’ЯТКУ ▶️

Як заповнити розділ ІІ декларації з плати за землю з відміткою «орендна плата»

Як заповнити розділ ІІ декларації з плати за землю з відміткою «орендна плата»

СКАЧАТИ ПАМ’ЯТКУ ▶️



зміст


Бухгалтерський вебінар

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді