Акт приймання-передачі основних засобів: зразок

UA RU
Автор
експерт з обліку та оподаткування
У статті знайдете акт приймання-передачі основних засобів, а також приклад його заповнення

Банк проведень: безоплатна передача й отримання товарів

Акт приймання передачі основних засобів зразок

Нижче розміщуємо зразок акта.Акт приймання-передачі основних засобів зразок

СКАЧАТИ ЗРАЗОК

Акт приймання-передачі основних засобів бланк

Бланк акта приймання-передачі основних засобівАкт приймання-передачі основних засобів бланк

СКАЧАТИ БЛАНК

Акт приймання-передачі основних засобів застосовуйте для оформлення господарських операцій з безоплатного отримання та передачі ОЗ (групи ОЗ, які мають одне і те саме призначення, однакові технічні характеристики і вартість), крім безоплатної передачі відповідно до постанови КМУ від 21.09.1998 № 1482, а також під час передачі основних засобів покупцеві у разі їх відчуження.

Акт приймання передачі внутрішнього переміщення основних засобів (типова форма № ОЗ-1)

Акт приймання-передачі основних засобів зразок типова форма № ОЗ-1

Акт прийому передачі основних засобів зразок

СКАЧАТИ ФОРМУ

Цю типову форму Держстат скасував наказом від 22.10.2021 № 266. Бланк нечинний із 22.10.2021. Але його використання не заборонено чинним законодавством і не суперечить загальним вимогам до первинних документів. Тому суб’єкти господарювання за потреби можуть і надалі використовувати зазначену форму у своїй господарській діяльності. При цьому можна відійти від типової форми, яку скасували, зокрема не заповнювати/прибрати певні графи чи, навпаки, додати потрібні для роботи рядки. Головне, щоб у документі були всі обов’язкові реквізити первинного документа та він відображав суть господарської операції.

Передачу основних засобів зі складу (із запасу) в експлуатацію оформлюйте формою № ОЗ-1 «Акт приймання передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів».

Складайте загальний акт приймання декількох об’єктів основних засобів за формою ОЗ-1 лише під час обліку господарського інвентаря, інструменту, обладнання тощо, якщо ці об’єкти однотипні, мають однакову вартість і прийняті в одному календарному місяці.



зміст

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді