Подайте заявку до 1 липня, щоб отримати дотацію за утримання кіз та овець

UA RU
За прогнозом Мінагрополітики в 2022 році отримати спеціальну бюджетну дотацію за утримання кіз та овець зможе 200 підприємств. Їм компенсують утримання 70 000 голів маточного поголів’я. Результатом буде зупинення спаду поголів’я. Маєте обмаль часу, щоб подати заявку на отримання дотації за утримання кіз та овець, адже подати її треба до 1 липня. Експерт у статті допоможе з її поданням та заповненням.

Камбек реєстрації ПН/РК

Яку суму дотації на кіз та овець можна отримати

Дотацію за утримання кіз та овець регламентує пункт 12 Порядку № 107. Держава надає її на безповоротній основі суб’єктам господарювання, які є власниками кіз та овець, за кожну наявну станом на 1 січня поточного року ідентифіковану та зареєстровану в установленому порядку кізочку, козематку, ярку, вівцематку. Розмір дотації — 1000 грн за одну голову.

Які документи подати, щоб отримати дотацію на кіз та овець

Щоб отримати дотацію, подайте до структурного підрозділу облдержадміністрації, що забезпечує виконання функцій з питань агропромислового розвитку (далі — структурний підрозділ), до 1 липня поточного року:

  1. Заявку для отримання дотації за утримання кіз та овець, затверджену наказом Мінагрополітики від 08.06.2021 № 27 (далі — заявка) та Додаток до неї — за наявності пов’язаних осіб, які протягом бюджетного року є отримувачами державної підтримки за бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом державна підтримка розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції.
  2. Довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком.
  3. Копію звіту про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами (форма № 24 (річна)) станом на 1 січня. Його подають суб’єкти господарювання, які є юридичними особами.
  4. Копії реєстраційних свідоцтв овець/кіз, виданих у встановленому порядку, а у разі утримання 10 і більше голів — виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин.

Вчасно поданими вважають заявку та документи, які надійшли до структурного підрозділу та зареєстровані в системі документообігу.

Увага: документи, подані не в повному обсязі, структурний підрозділ поверне вам протягом пʼяти робочих днів.

Заявки, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розглядатимуть.

Хто може отримати дотацію на кіз та овець

Дотацію за утримання кіз та овець суб’єктам господарювання, які є:

  • юрособами та власниками кіз та овець, нарахують на ту кількість поголів’я, що зазначена у формі № 24 (річна) та підтверджена Адміністратором Єдиного державного реєстру тварин;
  • ФОПами, зокрема сімейними фермерськими господарствами, та власниками кіз та овець, нарахують на ту кількість поголів’я, що зазначена в Єдиному державному реєстрі тварин станом на 1 січня поточного року.

Зразок заповнення заявки для отримання дотації за утримання кіз та овець

Заявка для отримання дотації за утримання кіз та овець

СКАЧАТИ ЗРАЗОК ⏩

Коли розглянуть заявку на отримання дотації за утримання кіз та овець

СКІЛЬКИ ДОВЕДЕТЬСЯ ЧЕКАТИ

Коли доведеться повернути кошти отриманої дотації за утримання кіз та овець

УМОВА ЗА ЯКОЇ ДОВЕДЕТЬСЯ ПОВЕРНУТИ КОШТИ ПОВНІСТЮ

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді