Хто і за яких умов може готувати коктейлі з алкоголем

Блок під заголовком новини 1 Підписуйтесь на Telegram-канал Головбух. Новини! Тут про зміни без спаму

Продавати алкоголь на розлив для споживання на місці дозволено лише суб’єктам господарювання громадського харчування та спеціалізованим відділам, що мають статус суб’єкта господарювання громадського харчування, суб’єктам господарювання з універсальним асортиментом товарів.

Продавати алкоголь уроздріб суб’єкти господарювання, в т. ч. його виробники, мають право за наявності ліцензій.

Закладам ресторанного господарства заборонено змішувати алкогольні напої різних видів і марок, крім приготування коктейлів. Технологічні, калькуляційні картки на коктейлі погоджені із санітарно-епідеміологічною службою, затверджують керівник підприємства та бухгалтер.

Тому заклади ресторанного господарства і спеціалізовані відділи підприємств, що мають статус закладу ресторанного харчування, підприємства з універсальним асортиментом товарів можуть продавати коктейлі із вмістом алкогольних напоїв за наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Лист ДФС від 10.08.2017 № 1556/Т/99-99-12-01-01-14/ІПК

додаток


Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Програмний РРО (ПРРО): як працювати у 2025 році

Програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО) — альтернатива старому доброму касовому апарату. Адже за допомогою програмних РРО розраховуватися з покупцями і зручніше, і дешевше. Все про ПРРО: кому і коли застосовувати, як зареєструвати та працювати
24391

Контрагенти з рф, рб та пов’язані з ними особи: обмеження, заборони, ризики госпдіяльності та іншої співпраці

В огляді експерт коментує заборони, обмеження, ризики господарської діяльності та відповідальність за співпрацю з нинішніми, колишніми чи потенційними партнерами, які мають коріння в рф чи рб. Як визначити пов’язаність особи з державою-агресором та як уберегти себе від можливих ризиків незнання такого звʼязку?
15067

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді