Ранній заїзд, пізній від’їзд: як справляти турзбір

Лист ДФС від 17.04.2019 № 1654/6/99-99-12-02-03-15/ІПК

Клієнти готелю рано заїжджають і пізно виїжджають. Виникає запитання: як у такому разі справляти туристичний збір?

За Правилами користування готелями й аналогічними засобами розміщення та надання готельних послуг, затвердженими наказом Державної туристичної адміністрації України від 16.03.2004 № 19, плату за надання готельних послуг справляють за єдиною розрахунковою годиною — о 12:00 поточної доби за місцевим часом.

Скачати Декларацію з туристичного збору

Отже, відлік доби проживання розпочинається о 12:00 дня прибуття (заїзду) і триває 24 години до розрахункової години, встановленої готелем.

Якщо клієнти заїжджають до 12:00 дня прибуття і виїжджають після 12:00 дня виїзду, з метою оподаткування турзбором до кількості днів проживання додавайте дві доби: по одній за перевищення розрахункової години під час заїзду та виїзду з місця проживання.


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Декларація з туристичного збору

У консультації – як заповнювати податкову декларацію туристичного збору і зразок декларації з туристичного збору. Дотримайтеся алгоритму заповнення й уникніть помилок
20529

Туристичний збір в Україні: за якими правилами сплачувати

За якою ставкою справляти туристичний збір 2024, чи подавати декларацію, якщо діяльність не проводилася, які документи підтверджують звільнення від сплати туристичного збору, чи може туристичний збір сплатити туроператор, як бути з туристичним збором платнику єдиного податку — в огляді
37213

Запрошуємо на гостину, або Організація та облік готельних послуг

Як би там не було, а туризм в Україні розвивається — і внутрішній, й іноземний. Чи потребує діяльність готелів ліцензування? Як відобразити в обліку послуги готелів? Які податки вони мають сплачувати?
5368

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді