В Україні створили першу централізовану закупівельну організацію

Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності та несплату податків

Кабмін визначив державну установу «Професійні закупівлі» централізованою закупівельною організацією для проведення тендерів та закупівель за рамковими угодами товарів і послуг (крім поточного ремонту) для замовників.

Протягом 2017 — 2018 років, у рамках реалізації пілотного проєкту, державна установа «Професійні закупівлі» виконувала функції централізованої закупівельної організації. Ця установа продовжуватиме виконувати функції централізованої закупівельної організації в інтересах замовників, враховуючи знання та досвід проведення тендерів в інтересах інших замовників, та позитивні результати від реалізації пілотного проєкту.

Державна установа «Професійні закупівлі» належить до сфери управління Мінекономіки. Вона є неприбутковою організацією та має на меті отримувати дохід для самозабезпечення від наданих послуг в межах визначених статутом та законодавством.

За матеріалами Прес-служби Мінекономіки


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява про реєстрацію неприбуткової організації

Виникають ситуації, коли неприбутковій організації потрібно змінити певні реквізити чи установчі документи. Як зробити це правильно, щоб не зіткнутися із проблемами та не втратити статус неприбутковості?
27029

Неприбуткові організації: бухгалтерський облік

Неприбуткові організації мають специфічний бухгалтерський облік та звітність. Крім того, неприбутковий статус не означає того, що вони взагалі не сплачують податків. У консультації детально про види, реєстрацію, облік та оподаткування неприбуткових організацій
67595

Облікова політика благодійного фонду

Допоможемо правильно скласти наказ про облікову політику благодійної організації. Зорієнтуємо, які дані варто передбачити у документі та як вносити зміни до нього
4513

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді