Чи вплине заокруглення копійок на базу оподаткування ПДВ

Ідеальні зразки розрахункових документів

Базу оподаткування операцій з постачання товарів/послуг визначайте виходячи з їх договірної вартості з урахуванням загальнодержавних податків та зборів, крім:

  • акцизного податку на реалізацію суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів ;
  • збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, що справляють з вартості послуг стільникового рухомого зв’язку;
  • ПДВ та акцизного податку на спирт етиловий, що використовують виробники-суб’єкти господарювання для виробництва лікарських засобів, у т. ч. компонентів крові і вироблених з них препаратів (не йдеться про лікарські засоби у вигляді бальзамів та еліксирів).

Чи вплине заокруглення копійок на базу оподаткування ПДВ

До складу договірної (контрактної) вартості включайте будь-які суми коштів, вартість матеріальних і нематеріальних активів, що передають платнику податків безпосередньо покупцем або через будь-яку третю особу у зв’язку з компенсацією вартості товарів/послуг.

До складу договірної (контрактної) вартості не включайте суми неустойки (штрафів та/або пені), 3% річних та інфляційні, що отримані платником податку внаслідок невиконання або неналежного виконання договірних зобов’язань.

Не включайте до бази оподаткування ПДВ кошти, отримані в результаті заокруглень відповідно до постанови НБУ «Про оптимізацію обігу монет дрібних номіналів» від 15.03.2018 № 25.

За матеріалами ГУ ДПС у Тернопільській області

База оподаткування, договірна вартість, акцизний податок, пенсійне страхування,


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Реєстрація РРО: алгоритм, необхідні документи

Розрахунки за продані товари/послуги готівкою та з використанням платіжних карток суб’єкти господарювання мусять проводити, використовуючи зареєстровані РРО. Розберемо правила реєстрації РРО
38292

Як підтвердити та оформити форс-мажорні обставини

Форс-мажорні обставини — це ті непереборні обставини, що можуть завадити веденню господарської діяльності. Однак це й те, що може зняти відповідальність за невиконання договору. Особливо актуальним форс-мажор стає під час стихійного лиха та війни. Коли такі обставини визнаються, як їх довести, чи треба доводити форс-мажор під час війни — відповіді на ці запитання знайдете у консультації
38646

Як організувати виїзну торгівлю

Виїзна торгівля з автомобіля наразі — достатньо перспективний і маловитратний формат господарської діяльності, що дає можливість у найкоротші строки розгорнути торговельну точку практично в будь-якому місці. Тож із настанням тепла торговельний бізнес пересідає на колеса. Хоча продавати товари через засоби пересувної мережі можна й цілий рік. Розглянемо правила провадження позамагазинного продажу. Підкажемо також, у який спосіб краще розраховуватися з покупцями і як оприбутковувати виручку, коли торгуєте на виїзді
7597

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді