Сплачені на старі рахунки податки і збори повертатимуть як нез’ясовані платежі

Нові рахунки для сплати ЄСВ із 03.01.2020

З 01.01.2020 ввели в дію нові рахунки для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів, рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ, системі електронного адміністрування реалізації пального і спирту етилового, рахунки для зарахування ЄСВ та депозитні рахунки митних органів.

Сплачені на старі рахунки податки і збори повертатимуть як нез’ясовані платежі

Рахунки відкриті за Планом рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.2013 № 1203 з урахуванням міжнародного номеру банківського рахунка IBAN, який налічує 29 знаків.

ДО ВІДОМА

Старі рахунки з 01.01.2020 закриті. Кошти, які сплатите на старі рахунки, Казначейство не зарахує, а поверне як нез’ясовані надходження. Щоб не виник податковий борг зі сплати податків, зборів, платежів Казначейство просить сплачувати податки за новими реквізитами.

Реквізити нових рахунків для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів розміщенні на вебпорталі Казначейства та на вебсторінках головних управлінь Казначейства в областях та м. Києві. Крім цього, реквізити зазначених рахунків можна отримати у відповідних органах, що контролюють справляння надходжень бюджету.

Реквізити рахунків необхідно отримати у відповідних органах ДПС. Реквізити депозитних рахунків митних органів — у відповідних органах ДМС.

За інформацією Держказначейства


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Форми реєстраційних заяв 2024

Із вересня 2024 року діють нові форми реєстраційних заяв. Актуальні бланки і зразки заповнення форм, а також порядок їх заповнення — у статті
34002

Збільшення податків: коментар експерта щодо законопроєкту № 11416-д

Доопрацьований законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.08.2024 № 11416-д вже зареєстрували на сайті ВРУ. Розглянемо, що ці зміни означають для платників податків
440

«Чорний» список ДПС: хто потрапить

Податкова готує «чорний список» несумлінних платників, щоб управляти податковими ризиками і впливати на сплату податків. Хто і як готуватиме цей список і чим це загрожує платникам, розповімо у цьому матеріалі
294

Закон № 3813: податок на прибуток, ТЦУ, ПДФО і туристичний збір

Закон № 3813, яким депутати внесли чергові зміни до Податкового кодексу України (ПК), опублікований у «Голосі України» 25.07.2024. Більшість змін, що в ньому передбачені, за винятком окремих положень, запрацює з першого числа наступного місяця після місяця його опублікування. Тобто з 01.08.2024.
403

Заява про реєстрацію неприбуткової організації

Виникають ситуації, коли неприбутковій організації потрібно змінити певні реквізити чи установчі документи. Як зробити це правильно, щоб не зіткнутися із проблемами та не втратити статус неприбутковості?
26994

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді