Скасують паперову звітність до військкоматів

За словами Дмитра Дубілета, дуже багато скарг від бізнесу щодо зайвої бюрократії із військкоматами. Через це, компанії мають з ними постійно листуватися щодо своїх співробітників. Таке листування є винятково у паперовій формі.

Скасують паперову звітність до військкоматів

Міністр повідомив, що після ряду зустрічей з Міністерством оборони та іншими органами відкрили проєкт з двох частин.

По-перше. Наразі компанії подають щодо своїх співробітників звітність до податкової служби. Ідея: додати в цю звітність пару полів з військового квитка та «вбити», таким чином, паперові документи.

По-друге. Зараз бізнес має повідомляти військкомати про всілякі зміни в даних своїх співробітників. Рішення — зробити автоматичний збір інформації з уже наявних реєстрів і автоматично надсилати ці дані до військкоматів, не відволікаючи бізнес.

У планах запустити такі зміни вже цього року.

За інформацією з особистої сторінки у мережі Facebook Дмитра Дубілета


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: вересень

Правильний розрахунок зарплати, відпускні та лікарняні, вчасна подача податкової, фінансової та статистичної звітності — ви легко впораєтеся з усім, якщо скористаєтеся нашим календарем
22630

Календар бухгалтера 2024: серпень

Останній місяць літньої спеки. У серпні, як завжди, слід розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу. У цьому допоможе виробничий календар на серпень 2024, а сплатити податки – податковий календар на серпень 2024. Вчасно подати податкову, фінансову та статистичну звітність – у поміч Вам бухгалтерський календар на серпень 2024
24974

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді