Фахівці Мінекономіки та Держпродспоживслужби розробили Методичні рекомендації щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів.
Зокрема, Методичні рекомендації містять:
- інформацію про хворобу COVID-19;
- симптоми і шляхи інфікування;
- гігієну, профілактичні санітарні і протиепідемічні заходи;
- порядок здійснення заходів з недопущення порушень в роботі та/або тимчасового зупинення виробничих потужностей;
- додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюгів і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам;
- зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності;
- орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки та інше.
Методичні рекомендації не є нормативно-правовим актом і не мають обов’язковий характер.
За інформацією Мінекономіки
2 вересня офіційно стартувала програма «Національний кешбек». Зі статті з’ясуєте, в чому вигода, хто може долучитися і як продавцям правильно налаштувати РРО
У статті — відповіді на запитання бухгалтерів стосовно гарантій працівникам-донорам. Знатимете права й обов’язки як працівників, що мають намір стати донорами крові, так і роботодавця. З’ясуєте нюанси увільнення й зарплатних розрахунків. Додатково отримаєте бухоблікові інструкції
Настає час звітувати за січень-вересень поточного року. Якою має бути фінансова звітність за 9 місяців, кому її подавати та на що звернути увагу, чи виправляти минулі помилки, а також про відповідальність за таку звітність – дізнайтесь у консультації
Стаття допоможе впоратися зі звітами до Держстату в жовтні та не пропустити граничних термінів їх подання
Баланс форма 1 — це головний фінансовий звіт, його поняття ключове у бухгалтерському обліку. У статті алгоритм заповнення балансу, який допоможе вам скласти його без помилок