Мінекономіки підготувало проєкт наказу, яким пропонує з Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства (далі — Правила) виключити норму щодо узгодження відкриття закладу (підприємства) ресторанного господарства з органами місцевого самоврядування, установами державної санітарно-епідеміологічної служби.
Крім того фахівці Міністерства запропонували у Правилах визначити, що режим роботи закладу ресторанного господарства суб’єкт господарювання встановлює самостійно. Але для закладів ресторанного господарства, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, режим роботи встановлюють виконавчі органи сільських, селищних, міських рад.
Облікувати витрати на маски, антисептики, термометри і прибирання? Та ще й так, щоб уникнути ПДФО, компенсувального ПДВ і до того ж виконати норматив з витрат на охорону праці? Проблема? Ми її розв’язали⏩