4 підказки від Мінекономіки: хто уникне перерахунку середньої зарплати

UA RU
Наперед порадуємо, не всім доведеться маятися з перерахунком. Перевірте, чи не фігуруєте ви та ваша компанія серед таких щасливчиків.

У вересні уряд і Мінекономіки влаштували «підвищення кваліфікації» з розрахунку середньої зарплати. Та ми з вами вже стільки разів лякані, що нас цим не здивуєш! Впораємося… Головне — зрозуміти, чого від нас хочуть.

4 підказки від Мінекономіки: хто уникне перерахунку середньої зарплати

Проблема в тому, що більшість нових правил не дає однозначно зрозуміти підхід до розрахунку середнього заробітку, бідкаються бухгалтери.

Утім без паніки! Допоможемо розібратися в черговому ребусі. Тим більше, маємо перші підказки Мінекономіки. Тож сфокусуємося на них та на конкретних прикладах покажемо, як і кому застосовувати їх на практиці.

4 підказки від Мінекономіки: хто уникне перерахунку середньої зарплати

Якщо не згодні з позицією Мінекономіки або маєте додаткові запитання, залишайте свої коментарі і запитання під анонсом безплатного вебінару Розворот на 180 градусів: як застосувати на практиці нові вимоги Порядку № 100. Ваші проблемні ситуації лектор тоді обов’язково розгляне на вебінарі.

ДОЛУЧИТИСЯ ДО ВЕБІНАРУ ⤴️


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19785

Страховий стаж для виходу на пенсію

У статті експерт розкаже все про страховий стаж для виходу на пенсію. Зручні таблиці допоможуть, коли постали перед потребою, як визначити страховий стаж для пенсії
113624

Резерв премій за підсумками року: створюємо та коригуємо

Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
7480

Індекс інфляції на 2024 рік

У статті знайдете актуальний індекс інфляції та індекс споживчих цін 2024 у таблицях
196591

Наказ про преміювання працівників

Один із методів заохочення працівників до роботи — преміювання. У статті розповімо, як документально оформити — скласти наказ. Також для вас — наказ про преміювання працівників зразок
77925

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді