Чому не реєструють ПН за воєнного стану

«Арт-Звіт» повідомив, чому за воєнного стануне реєструють ПН

«Арт-Звіт» повідомляє, що за воєнного стану під час реєстрації податкових накладних (ПН) в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) платники отримують квитанції про відмову в реєстрації. Причому це стосується ПН як за новою, так і за старою формою.

За реєстрації ПН за формою J/F1201012 платники отримують квитанції з текстом: «Документ не може бути прийнятий — закінчення дії форми — лютий 2022 р. Порушено пункт 3 порядку заповнення податкової накладної: а саме: «Документ складено за формою, не чинною на дату реєстрації в ЄРПН».

У разі реєстрації ПН за оновленою формою J/F1201013 платники отримують квитанції з текстом: «Форма відсутня в Довіднику звітних документів».

ДПС роз’яснила, що у зв’язку з запровадженням в Україні воєнного стану та з метою забезпечення можливості платникам податків декларувати свої податкові зобов’язання з ПДВ оновлена форма ПН/РК з урахуванням змін, внесених наказом Мінфіну від 17.01.2022 № 15, буде доступна платникам податків після завершення воєнного стану. Про це платників додатково проінформують.

Після завершення дії воєнного стану платники зобов’язані зареєструвати в ЄРПН всі ПН та РК, реєстрація яких відтермінована на час дії військового стану. Всі податкові зобов’язання та податковий кредит, задекларовані платниками під час дії воєнного стану на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, підлягають обов’язковому уточненню (приведенню у відповідність) з урахуванням даних ПН та РК, зареєстрованих в ЄРПН.

За інформацією з сайту «Арт-Звіт»


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Розблокування податкових накладних

Якщо трапилося так, що вашу податкову накладну заблокували, варто докласти зусиль для її розблокування. У цьому допоможуть алгоритм розблокування податкових накладних у 2024 році та зразки, що будуть необхідні вам у процесі розблокування податкових накладних
144809

Таблиця даних платника податків: заповнення та подання

Таблиця даних платника податків – це та додаткова інформація, яку подає платник ПДВ з метою убезпечити себе від блокування податкової накладної чи розблокувати таку, якщо її реєстрація уже призупинена. Сьогодні в консультації про нюанси заповнення та подання цього документа з урахуванням останніх роз’яснень ДПС.
208253

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
24308

Розрахунок коригування до податкової накладної

У консультації про розрахунок коригування до податкової накладної та причини коригувань, які податкова визначила для його складання. Наведемо умовні коди в розрахунку коригування, їхнє призначення та приклади складання розрахунків коригування з різними кодами («101», «102», «103», «104» і «301»)
514235

Податкова накладна

Обов’язок платників ПДВ вчасно реєструвати податкові накладні під час воєнного стану й надалі діє, попри всі перебої з електропостачанням. З актуальною формою податкової накладної та особливостями її складання допоможе ознайомитися роз’яснення експерта. У консультації знайдете зразки заповнення податкової накладної для типових ситуацій
327296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді